Nová podlaha ihned bez vysychání a bez prasklin Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Při stavbě či rekonstrukci platí doslovně pořekadlo, že čas jsou peníze. Každý den navíc se prodražuje díky zvyšujícím se vedlejším nákladům. Proto je obvyklou snahou zkrátit dobu stavby či rekonstrukce na minimum. A s tím mohou pomoci nové technologie.

Lehké keramické kamenivo liapor - detail 1 až 4 mm
Lehké keramické kamenivo liapor - detail 1 až 4 mm
Vyberete-li si vhodnou technologii pro realizaci podlahy, může to pro vás znamenat časový rozdíl od započetí prací do položení finálního povrchu nejen dny, ale i týdny! U litých podlah je vysychání závislé do značné míry na možnosti větrání a počasí (teplotě, vlhkosti) a proto se jeho doba může případ od případu značně lišit. Betonové podlahy s sebou navíc nesou riziko prasklin. Všem těmto problémům a průtahům se lze vyhnout se “suchými podlahami”.

Rychlé řešení podlah pro novostavby i rekonstrukce

Podlahy realizované suchou cestou se hodí jak pro novostavby, tak i pro rekonstrukce. Hlavní výhodou je bez pochyby rychlost realizace. Podlahu v menší místnosti, která je ihned po dokončení připravena na položení finální vrstvy (vinyl, lamino, dlažba apod.), lze stihnou za odpoledne. Montáž není složitá, lze ji zvládnout svépomocí.
Aplikace podsypu z Liaporu
Aplikace podsypu z Liaporu
U suchých podlah se jako podkladní vyrovnávací vrstva používá keramické kamenivo Liapor (keramzit) frakce 1-4 mm. Vrstva kameniva se ručně urovná, zhutní a zakrývá podlahovými deskami (systém pero-drážka), které se následně prošroubují a přetmelí. Na podlahové desky může přijít finální povrch (koberec, dlažba, lamino…), případně lze jako mezivrstvu na Liapor vložit ještě kročejovou izolaci. Realizace je rychlá - podlaha je ihned plně pochozí. V rodinném domě lze všechny podlahy zvládnout  během několika dnů. 
Kontrolní přeměření
Kontrolní přeměření

Výhody lehkého keramického kameniva

Kamenivo Liapor, použité pro vyrovnávací vrstvu, přináší i další výhody. Je to 100% přírodní materiál bez chemických příměsí, má dobré akustické i tepelně izolační vlastnosti a velmi nízkou hmotnost. V porovnání s betonovou podlahou zatěžuje mnohem méně nosnou konstrukci, proto je ideální pro rekonstrukce starších staveb, podlahy v půdních vestavbách apod. S materiálem se díky nízké hmotnosti taky mnohem lépe na stavbě manipuluje.

Přečtěte si více o výhodách lehkého keramického kameniva Liapor při realizaci podlah na webu www.liapor.cz a s případnými dotazy se obraťte na obchodně technické poradce Liapor.

Kamenivo Liapor pro realizaci podlah suchou cestou zakoupíte v obchodní síti Liapor, nebo on-line v e-shopu obchod.liapor.cz
Zpracování podsypu z Liaporu
Zpracování podsypu z Liaporu
Hotová suchá podlaha s vytmelenými spárami připravená pro finální nášlapnou vrstvu
Hotová suchá podlaha s vytmelenými spárami připravená pro finální nášlapnou vrstvu
Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k.s. Poslat poptávku