Nové imitace dřeva pro sekční vrata Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek

Za cenu  21.990,-Kč získáte  sekční garážová vrata v provedení lamela - woodgrain či drážka – woodgrain, pohon PROBO 70  a ovladač. Provedení sekčních vrat je možné i v bílé barvě a imitacích dřeva tmavý nebo zlatý dub. Za 22.990,- Kč získáte tato vrata v provedení imitace dřeva mahagon, případně v libovolné barvě dle RAL s výjimkou metalíz. A za 26.490,- Kč získáte sekční garážová vrata právě v nových imitacích dřeva. Celkem získáte sekční garážová vrata v až 28 imitacích dřeva.

Doplňky za příplatek: Za příplatek 500,-Kč získáte kování konstruované do nízkých prostor typu R70 (nadpraží pouhých 120 mm). Jinak je v uvedených cenách standardně dodáváno pouze kování ECO či R70 (nadpraží 230 mm pro kování ECO, 120 mm pro kování R70) pro šířky od 2.001 mm do 2.500 mm a výšky od 1.940 mm do 2.160 mm. V akčních cenách nelze k vratům přiobjednávat okénka, větrací mřížky, proskelní, vstupy a další doplňky. Přiobjednat ale můžete plastové madlo, nouzový odblokovací zámeček M-564000 a ovladače navíc pro další členy rodiny.

Nové imitace dřeva

Vrata s imitací dřeva jsou moderním trendem, který vede zpět k přírodnímu designu. Na povrchu lamel sekčních garážových vrat jsou aplikované fólie s imitací dřeva. První vlaštovkou v technologiích vedoucích k vytvoření imitace dřeva bylo kašírování. Dnes je možné díky až 28 imitacím dřeva (ke stávajícím čtyřem bylo doplněno dalších 24 dekorů), 15 různým barevným fóliím a možnosti vyrobit jakýkoli odstín dle vzorníku RAL, dosáhnout přesného barevného sladění garážových vrat, oken i vchodových dveří. Kašírovat je však možné jedině panely bez úpravy woodgrain v provedení hladký či drážka. Kvalitní fólie obsahují UV filtr, jsou stálobarevné, odolné vůči klimatickým vlivům a vykazují vysokou životnost.

V aktuální nabídce sekčních garážových vrat je nyní až 28 různých imitací dřeva. Z nich je 9 standardně skladem a v běžném termínu dodání, zbývající imitace jsou součástí objednávky a termín jejich dodání je 6 týdnů. Všechny nové imitace dřeva je je nyní možné použít pouze pro hladký panel bez prolisů o výšce 500 mm. Cena všech nových imitací dřeva bohužel musí být vyšší než u imitací originálně dodávaných výrobci panelů. Za 1 m2 zaplatíte 1.400,- Kč. Použité jsou pouze kvalitní fólie německých značek Renolit a Hornschuch. U každé imitace je uveden kód výrobce, nemůže tedy docházet k žádným nejasnostem při výběru imitace dřeva.
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz
Obr: www.kruzik.cz, vybrané dekory
Obr: www.kruzik.cz, vybrané dekory

Co jsou sekční garážová vrata

Vratové křídlo sekčních garážových vrat je sestavené z  několika navzájem spojených vratových lamel. Ty zajíždějí pod strop garáže ve vodících lištách (drahách) pomocí rolen, umístěných na koncích lamel. Je tedy možné parkovat přímo před i za vraty a my tak uspoříme místo. Optimální je jejich kombinace s komfortním motorickým pohonem a dálkovým ovládáním.

Jednotlivé sekce sekčních garážových vrat jsou 50 cm vysoké. Vyrábí se ze zinkované oceli, která je vyplněna izolujícím polyuretanem o tloušťce 40 mm. Polyuretan zajistí dostatečné tepelně izolační vlastnosti vrat, ocelová konstrukce zase jejich pevnost a stabilitu. Sekční garážová vrata jsou vyráběna na zakázku přesně podle rozměrů stavebního otvoru.

Pro opravdu náročné zákazníky jsou nabízené i masivní dřevěné sekce ze smrkového dřeva v designech drážky nebo kazety a v odstínech na přání zákazníka. Provedení sekčních garážových vrat může být manuální, se zabezpečením rozvorovým zámkem a cylindrickou vložkou, nebo automatické.
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz

Pohony a ovládání sekčních garážových vrat

U automatických vrat se nejčastěji používá stropní řetězový pohon, který pracuje na principu posouvání řetězu přes ozubené kolo ve vodící dráze. K řetězu je uchycen jezdec a táhlo. Táhlo je připevněné k poslední lamele vrat, čímž je zajištěno jejich otevírání a zavírání.

Samozřejmostí je již řídící elektronická výbava pohonu. Ten dokáže rozeznat překážku a vrata samočinně zastaví. My tak zabráníme poranění členů rodiny či poškození movitých věcí – automobilu, jízdního kola a podobně. Obzvláště pro děti by byla vrata bez řídící elektroniky nebezpečná.

Pohony sekčních garážových vrat lze ovládat vícekanálovým dálkovým ovladačem (další kanály můžeme použít třeba pro ovládání vjezdové brány na pozemek), manuálním tlačítkem uvnitř garáže, případně bezdrátovou klávesnicí nebo klíčovým spínačem z vnější strany garáže. 
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz

Stavební připravenost pro sekční garážová vrata

Sekční vrata se osazují do stavebního otvoru pomocí hmoždinek a vrutů do zdiva, případně do konstrukce, která zesílí obvod stavebního otvoru. Stavební otvor garáže musí být hotový a „začištěný.“ Stejně tak musí být hotova případná nosná konstrukce. Vrata nelze osazovat do čerstvého, nevyzrálého zdiva. Podlaha i stěny musí být rovné. Elektrický pohon vrat vyžaduje zásuvku (230 V, 50 Hz, jištění 6 A). V prostoru, do kterého se sekční garážová vrata zasunují, musí mít volnou cestu. Proto je nutné správně zvolit umístění světel na strop. I když by se pod ně vrata vešla, stejně světla úplně zastíní a v garáži by nebylo vidět. 

Sekční garážová vrata v designu kazeta či drážka

Kazetová vrata jsou klasickým řešením, mají svůj charakteristický vzhled, který doplní podobu vaší stavby. Velmi vzhledná jsou s dekorativním prosklením, praktická s integrovaným vchodem. Jsou vyráběna vždy se strukturou dřeva woodgrain, ve standardní bílé barvě, v barvách dle palety RAL či v dřevodekorech zlatý a tmavý dub či mahagon.

Vrata se středovou drážkou jsou praktická a jednoduchá. Středová drážka tvoří pravidelné linie. Panel se středovou drážkou je buď hladký nebo se strukturou woodgrain. A právě na hladký povrch lze aplikovat jakékoli barevné fólie či fólie s imitací dřeva, jelikož vrata se středovou drážkou jsou vhodná pro technologii kašírování.
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz
Foto: www.kruzik.cz
VRATOVÉ SYSTÉMY MAREŠ s.r.o. Poslat poptávku