Odolné podlahy do zátěžových prostor Zobrazit fotky zobrazit 11 fotek

Využití najdou podlahy na epoxidové či polyuretanové bázi výhradně v interiérech, zde však zdatně konkurují jakýmkoli materiálům. Uplatní se i u silně zatěžovaných ploch, jako jsou třeba vestibuly, chodby, kavárny a restaurace, ale i výrobní haly a skladovací prostory. A nabídnou nejen čistě technický vzhled, ale i dokonalé sladění s moderní architekturou. 

Společnost Capro nabízí bezespáré podlahové systémy určené pro vstupní prostory například do obchodních center a do chodeb, ale i pro výrobní a skladovací prostory, restaurace, kavárny apod. Konkrétně jde například o systémy Barrikad PU Komfort, Barrikade PU MonoART (kreativní podlaha), Barrikade EP Stone Carpet a Barrikade EP Steno Terazzo od společnosti Hesselberg Bygg.

Společnost Hesselberg Bygg vyrábí bezespáré podlahové systémy již od roku 1960 v továrně ve městě Moss. Jde o jednoho z klíčových hráčů v oboru ve Skandinávii. Dodává řešení na zakázku pro průmysl, komerční budovy, veřejné zóny a všechny typy venkovních oblastí. Vytvořila široké portfolio systémů, které používají epoxidové, akrylové a polyuretanové pryskyřice a různé typy přísad a výplní. V zásadě používá co nejvíce materiálů a vyrábí co nejvíce výrobků šetrných vůči životnímu prostředí.
Realizovaná podlaha
Realizovaná podlaha
Překvapí extrémní odolnost těchto materiálů, což dokazují jejich aplikace v průmyslu. Snesou ohromné zatížení mechanické, chemické, ale i tepelné. Funkční požadavky se navíc liší podle různých průmyslových oborů, čemuž odpovídá i volba konkrétního materiálu. Tyto podlahy jsou však nejen trvanlivé, ale též se snadno udržují a vytváří dobré a bezpečné pracovní prostředí. Hesselberg Bygg nabízí více jak 20 různých podlahových systémů, které splňují všechny požadavky kladené průmyslem.

Mezi zcela specifické požadavky na podlahoviny patří zabránění vzniku statické elektřiny, ale také vysoká hygiena, která vyžaduje velice kompaktní povrch podlahového systému (potravinářský a farmaceutický průmysl).
Aplikace stěrky na schodiště
Aplikace stěrky na schodiště

Barrikade PU Komfort

Tento samonivelační materiál na bázi polyuretanu nabízí komfort s membránou (aplikuje se na flexibilní membránu Barrikade Komfort Undercoat, která obsahuje kaučukové granule), jeho povrch dokonale ladí s moderní architekturou a má vynikající vlastnosti. Je výborným izolantem a příjemně se po podlaze chodí, jelikož ta má tvarovou paměť. Podlaha je bezespárá, s výjimkou dilatací. Dilatace je třeba přiznat a vhodně řešit designovým profilem. Barrikade PU Komfort se hodí na nový i starý beton, povrch je atraktivní, matný, jelikož se válečkem opatřuje polyuretanovou matnou krycí vrstvou (lakem na vodní bázi) Barrikade PU Top Mat Deco pigment/transparent. Povrch je hladký, bez pórů, je vodotěsný a odolný. Snadno se udržuje a čistí, je hygienický a trvanlivý. Navíc snižuje kročejový hluk. Materiál má též dobrou chemickou odolností vůči alkáliím, olejům, tukům a solím, ale jen omezenou odolnost vůči kyselinám ve vysoké koncentraci. Podklad se připravuje broušením, brokováním, tryskáním nebo frézováním, jelikož musí vykazovat pevnost a rovinatost. Poté je penetrován materiálem Barrikade EP-PB.
Barrikade PU Komfort
Barrikade PU Komfort
Skladba Barrikade PU Komfort
Skladba Barrikade PU Komfort
Skladba Barrikade PU MonoART
Skladba Barrikade PU MonoART

Barrikade PU MonoART

Barrikade PU MonoART představuje kreativní podlahu. Proč? Příprava podkladu a aplikace na membránu je společným rysem samonivelačních materiálů na bázi polyuretanu, stejně jako ošetření povrchu lakem. Materiál MonoART se však liší speciálním povrchem „efekt,“ který má nejen výjimečný, kreativní vzhled, ale též zvyšuje pohodlí a snižuje hluk. MonoART je vyráběn v 10 odstínech, kterých je dosaženo na černém podkladu. Velké množství barev, lze změnit za předpokladu změny podkladu. Je také možné kombinovat dvě nebo více barev, čímž je dosaženo speciálních efektů, případně zvýraznit loga firem, nebo obrázky, které se přilepí na podklad. Přes vrchní povlak bude vše viditelné. MonoART se též hodí pro renovace stávajících podlah, jelikož má nízkou tloušťku a dobrou přilnavost. Jinak se hodí pro komunikační systémy např. chodby pro své ergonomické vlastnosti. Je vodotěsný, odolný proti UV záření a poškrábání (výborné mechanické vlastnosti), vzhled je vysoce dekorativní a povrch se snadno udržuje. Povrch může být matný a nebo lesklý. 
Barrikade PU MonoART
Barrikade PU MonoART
Materiál Barrikade EP Stone Carpet je složen ze směsi epoxidové tixotropní pryskyřice Barrikade EP-BT a dekorativního kameniva Barrikade Nature Stone (může být použito libovolné kamenivo). Před aplikací se podklad penetruje a zasypává křemičitým pískem Dorsilit (frakce 0,6 - 1,2 mm). Materiál se nanáší zařízením Screed Box, nebo je ručně stahován do distančních profilů.
Barrikade EP Stone Carpet
Barrikade EP Stone Carpet
Skladba Barrikade EP Stone Carpet
Skladba Barrikade EP Stone Carpet
Skladba Barrikade EP Steno Terazzo
Skladba Barrikade EP Steno Terazzo
Podkladem materiálu EP Steno Terazzo je mramorový zásyp (frakce 1-5 mm) penetrace. Mramor je třeba použít stejné barvy a frakce, jaký se použije do samotné stěrky. Ta se aplikuje zaškrábnutím do mramorového kameniva pomocí gumové stěrky. Stěrka je po aplikaci zasypána opět mramorovým kamenivem. Zasypaný povrch je nakonec hlazen lehkou hliníkovou helikoptérou. Ta vytlačí pryskyřici, čímž vznikne poměrně kompaktní povrch s minimem kaveren. Pokud se ale kaverny vyskytnou, povrch je třeba ještě jednou zaškrábnout epoxidovou stěrkou Barrikade EP Steno.

Zdroj: www.caprocb.cz
Barrikade EP Steno Terazzo
Barrikade EP Steno Terazzo
CAPRO - průmyslové podlahy Poslat poptávku