Okna a parapety

Okna a parapety

Při výběru oken do naší novostavby hraje zásadní roli nejen hledisko tepelně izolační a ochrany před hlukem, společně s řešením ventilace, ale i výtvarné (architektonické). Zásadní je potom tvar oken a jejich poloha v obvodovém zdivu. Důležité je i jejich členění a velikost. Okna mají podstatný vliv na výraz stavby a už při vytváření návrhu domu je architekt nikde neopomene.

Aby do vaší chalupy nezatékalo

Aby do vaší chalupy nezatékalo

Chalupy a chaty vyžadují pravidelnou péči a na prvním místě je právě jejich ochrana před zatékáním vody. Klempíř je na chalupě a chatě jako doma.

Nová okna jedině s kvalitními parapety

Nová okna jedině s kvalitními parapety

Představujeme robustní umělohmotné vnitřní parapety REHAU s vrchní vrstvou z melaminové pryskyřicové fólie a venkovní parapety z taženého hliníkového profilu. Důležité však není jen pořízení vhodných parapetů, ale především jejich správná instalace.

Výrobky z výplňových a ozdobných desek STADUR

Výrobky z výplňových a ozdobných desek STADUR

Dekorativní izolační desky STADUR najdou uplatnění především při výrobě oken a dveří. Pozadu však nezůstává ani jejich uplatnění v podobě fasádních obkladových desek či desek pro reklamní účely.

Ozdobte své okno moderními parapety

Ozdobte své okno moderními parapety

Okno a parapet - dvě neoddělitelné součásti výplně stavebních otvorů našich domů. Bez okna bychom do bytu nedostali přirozené denní světlo a v zimě uvnitř nezamkli teplo, bez parapetů by do našeho zdiva pronikala vlhkost. A doba starých plechových parapetů už pomalu odkráčela. Inspirujte se nabídkou moderních okenních parapetů TOPSET.

Jaký materiál zvolit pro parapety?

Jaký materiál zvolit pro parapety?

Výměna oken je jednou z nejdůležitějších podmínek nutných ke zvýšení komfortu bydlení a ke snížení nákladů na teplo. S výměnou oken ale souvisí i parapety. Často nám poslouží k pohodlnějšímu výhledu z okna nebo si na ně můžeme odkládat věci. Svůj nezastupitelný účel plní však i parapety venkovní. O tom, jaké materiály k parapetům využít, jaké výhody a nevýhody z toho vyplývají, se vám dnes pokusíme poradit.

Parapety a jejich výběr

Parapety a jejich výběr

Okenní parapet je oblíbeným kusem nábytku, který s oblibou používáme pro květiny. Nejenže zde mají dostatek světla, ale právě zde rostliny nejlépe vyniknou. Řeč je nejenom o vnitřních parapetech, k tomuto účelu lze použít v sezóně i venkovní podokenní desky.

I pod oknem je místo na krásu

I pod oknem je místo na krásu

Moderní parapety již neplní pouze funkci nutné ochrany zdiva pod okny, ale jsou také významným estetickým prvkem v celkovém vzhledu exteriéru i interiéru domu. Díky novým speciálním materiálům, jako je poly-mramor, lze docílit zajímavých tvarových řešení současně se zárukou vysoké technické kvality. Technologický a designový vývoj se však nezastavil ani u klasických materiálů. Jejich kvalita a odolnost je s nabídkou dob minulých nesrovnatelná.

Okna rámem nekončí

Okna rámem nekončí

K novým oknům ať už klasickým nebo plastovým neodmyslitelně patří i nové vnitřní parapety. Možná si často ani neuvědomujeme, jaký mají podíl na útulnosti interiéru a jak markantní rozdíl pocítíme po zabudování parapetu nového. I staré okno jakoby ožilo a výhled do zahrady je hned příjemnější, než ušmudlané, improvizovaně položené dlaždičky po pradědečkovi. Vhodně zvolená barva parapetu podtrhne a dokreslí zvolený styl a charakter místnosti a dobře vybraný tvar parapetu nabízí nové prostorové možnosti nejen pro květináče. Pojďme se podívat co nám nabízí současné trendy.