Vinyly - podlahy budoucnosti Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek Vinylové podlahy řadíme do kategorie umělohmotných podlah. Hodí se i do koupelen či kuchyní, nejdůležitější je však jejich vysoká odolnost vůči mechanickým i chemickým vlivům, výborná rozměrová a tvarová stálost, velmi nízká úroveň hluku, snadná údržba a dobrý teplotní vjem. Vinylové podlahy se hodí i na podlahy s teplovodním (nikoli elektrickým) podlahovým vytápěním. Jejich velkým plusem je i široký výběr z dostupných dezénů. Přibližme si tři značky vinylových podlah – český THERMOFIX a zahraniční EXPONA DOMESTIC či kolekci VAN GOGH.

THERMOFIX od společnosti Fatra

Pod značkou THERMOFIX se skrývá heterogenní podlahovina s vloženým skelným rounem složená z několika vrstev. Nášlapná transparentní vrstva je přitom opatřena mechanickým dezénem. Kolekce THERMOFIX nabízí širokou škálu vzorů imitujících různé druhy dřev a kamene.

Rozměr palubky je 900 x 150 mm, rozměr dlaždice pak 300 x 300 mm, nebo 450 x 450 mm. Při celkové tloušťce 2 mm je tloušťka nášlapné vrstvy 0,4 mm. Pokud zamýšlíte investovat o něco více, pak můžete vybrat i THERMOFIX s celkovou tloušťkou 2,5 mm, kde je nášlapná vrstva 0,8 mm. Společnost Fatra nabízí na podlahu záruku 10 let.
Foto: Fatra, podlahy THERMOFIX
Foto: Fatra, podlahy THERMOFIX
Foto: Fatra, podlahy THERMOFIX
Foto: Fatra, podlahy THERMOFIX
EXPONA DOMESTIC

Jde o širokou kolekci nejrůznějších dezénů imitujících dřevo, kámen či kov. Stejně jako další vinylové podlahy se i toto heterogenní PVC hodí do kuchyní, koupelen, ale i různých obchodních a administrativních objektů a zaručuje dlouhou životnost.

Nabízené jsou dezény s hladkým a neporézním povrchem, ale i s povrchovou strukturou dřeva, které jsou od dřeva na první pohled k nerozeznání (budí dojem skutečné dřevěné podlahy). Možné jsou i další povrchové struktury, například v podobě kamínků (opět budí dojem skutečných kamínků).

Jejich vynikající antistatické a vodivé vlastnosti vykazují stálé hodnoty i po dlouhé době používání. Tyto vinylové podlahy se výborně uplatní jak ve vašem domově, tak i v prostorách, kde je vyžadován vysoký stupeň hygienické čistoty, nebo ve velmi zatěžovaných průmyslových prostorách. Samozřejmostí je bezpočet možných designů a jejich kombinací. Tloušťka podlahy je 3,0 či 2,5 mm.
Foto: Brased Eurotextil CZ, Expona Domestic Wood
Foto: Brased Eurotextil CZ, Expona Domestic Wood
Foto: Brased Eurotextil CZ, Expona Domestic + a Expona Domestic Stone
Foto: Brased Eurotextil CZ, Expona Domestic + a Expona Domestic Stone
Kolekce VAN GOGH od výrobce Design Flooring

Tyto vinylové podlahy jsou vhodné do bytových i komerčních prostor. Každý dekor vychází z reálné předlohy dřeva, dlažby, přírodního kamene nebo tepaného plechu. Stejně jako ostatní vinylové podlahy jsou ty od Design Flooring velmi odolné, všestranné, snadno údržbové, hygienické, teplé, realistické a cenově dostupné.

Nejprodávanější kolekcí od Desing Flooring je série VAN GOGH - především díky velkému formátu prken a přirozené struktuře dřeva. Třída zatížení je u této kolekce udávána 33/42 – podlaha tedy snese i vysokou zátěž a hodí se jak pro komerční, tak bytové prostory. Při tloušťce lamely 3,0 mm je tloušťka nášlapné vrstvy 0,5 mm.

Všechny výše zmíněné značky najdete v nabídce společnosti DŮM PODLAH, která sídlí v Písku a specializuje se na prodej a montáž nejrůznějších druhů podlahových krytin.
Foto: Design Flooring, podlahy VAN GOGH
Foto: Design Flooring, podlahy VAN GOGH
Foto: Design Flooring, podlahy VAN GOGH
Foto: Design Flooring, podlahy VAN GOGH