Rekonstrukce nebo péče o výškové budovy je prací životu nebezpečnou a ten, kdo nemá zkušenosti, by se do ní neměl v žádném případě pouštět. Na druhou stranu ale nelze tyto činnosti zanedbávat – a to se netýká jen panelových, ale i rodinných domů. Leckdy i zdánlivě jednoduchá oprava střechy na chalupě nebo čištění okapových žlabů bez zkušeností s prácemi ve výškách a bez kvalitního vybavení může mít tragické následky.

Pojďme se nyní podívat na nejrůznější úpravy budov – ať už výškových nebo obyčejných, na které bychom neměli zapomínat.
Pro panelové domy se stalo aktuálním tématem zateplování, komplexní rekonstrukce fasád a výměna zastaralých a nebezpečných lodžií za nové. Pokud budova tímto procesem již prošla, pak stojí za to zvážit její pravidelné udržování.
Pokud si zatím nemůžeme dovolit investici do komplexní opravy fasády, měli bychom se snažit alespoň udržovat současný stav budovy – např. opravováním mezipanelových spár nebo penetrací panelů. Tyto drobné opravy se rozhodně vyplatí.

Pro rodinný dům klasického typu představují výškové práce zejména tyto činnosti: čištění okapových žlabů, kontrola střechy (včetně světlíků) s případným doplněním chybějící střešní krytiny. Máme-li starší střechu, pak buďme obezřetní zejména v období zimy, kdy na ní leží zátěž v podobě sněhové nadílky a ledu. Proto je třeba v některých případech ze střech odstraňovat sněhové návěje a námrazu.
Neměli bychom zapomenout i na objekty, které jsou na střeše umístěny. Rozhodně bychom riskovali, kdybychom nechali starý rozpadající se komín na střeše. Dolů se mají dostat i staré antény nebo nefunkční hromosvody. Stejně nebezpečná je i práce s umísťováním nových prvků na střechu a pokud potřebujeme práci na střeše provést akutně, mohou nám situaci dost zkomplikovat rozmary počasí.

Banální úkol bez profesionálního vybavení a technického zázemí se souhrou několika faktorů může stát opravdu nebezpečným - stejně jako náročnější zahradní práce – prořezávání a kácení stromů.
Foto NEČAS práce ve výškách s.r.o.
Foto NEČAS práce ve výškách s.r.o.
U domů v památkové oblasti a různých historicky cenných objektů se stalo standardem umísťovat ochranné opatření proti dosedání holubů a jiného ptactva. Pokud se budova nachází v havarijním stavu, pak je zapotřebí její zabezpečení speciální stavební konstrukcí, což také vyžaduje opatrnost a specifické dovednosti.

Pro zákazníka patří k nejzajímavějším hlediskům výškových prací, které jsou realizovány prostřednictvím horolezecké techniky, atraktivní finanční stránka. Tento způsob práce přináší menší časovou náročnost a tím pádem nám dost ušetří.
Další plus spočívá v tom, že nebudeme potřebovat lešení (pronajímat, sestavovat, rozmontovávat, odvézt) nebo drahý jeřáb. V některých případech dokonce ani jiné řešení použít nelze.

Pro práce ve výškách si vždy objednáváme zkušené specializované profesionály se znalostí horolezecké techniky pro práce ve výškách. Pro tyto dovednosti existují různé druhy školení, které tak zvyšují profesionalitu a hlavně bezpečnost stavebních prací ve výškách.

Doporučujeme firmu NEČAS práce ve výškách s. r. o., která má v této oblasti rozsáhlé zkušenosti a dokonce poskytuje zmiňovaná základní i opakovací školení. Široká škála služeb firmy sahá od rekonstrukcí přes montážní práce až ke speciálním záležitostem jako je odstranění náletové zeleně a kácení vzrostlých stromů.
Bojíte se výšek? Nechte to na nás…
Foto NEČAS práce ve výškách s.r.o.
Foto NEČAS práce ve výškách s.r.o.
NEČAS práce ve výškách s.r.o. Poslat poptávku