Představujeme podlahové oleje Remmers Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Pro ochranu a zušlechťování dřeva můžeme použít syntetické prostředky, ale v současnosti se čím dál větší oblibě těší přípravky na přírodní bázi. Značka Remmers nabízí oleje a vosky pro kvalitní ochranu dřevěných podlah i dřevěného nábytku. Jaké jsou oblasti použití těchto přípravků, jaké mají vlastnosti a jaké přednosti nabídnou naší podlaze nebo nábytku?

Dřevo jako přírodní materiál vyžaduje péči. Pro dřevěné podlahy, schodiště i nábytek je rozhodujícím faktorem životnosti investice do povrchové úpravy. Jednou z možností je použít oleje a vosky, které mu dodají odolnost, prodlouží jeho životnost, chrání jej proti mechanickému opotřebení a podtrhnou krásu dřeva. Výhodou je snadná obnovitelnost této vrstvy, která je na rozdíl od laku možná i lokálně.

Olejové a voskové přípravky jsou vyráběny z přírodních složek, což je předurčuje k použití právě na povrchy přírodních materiálů.
Foto: Remmers
Foto: Remmers

Aidol Hartwasch-Öl

Aidol Hartwasch-Öl je prostředek na bázi přírodních olejů s bezolovnatými sušidly, který se používá pro ošetřování dřevěných podlah, parket, schodů, panelů, lišt i dřevěného nábytku. Povrch podlahy zanechává hedvábně matný, a protože neuzavírá póry, umožní dřevěné ploše dýchat.
Prostředek se snadno zpracovává, což šetří čas. Peníze ušetříme díky jeho dlouhé životnosti a trvanlivost. Povrch sám o sobě odpuzuje nečistoty, takže ušetříme za následnou údržbu podlahy nebo jiných dřevěných povrchů.
Pokud budeme chtít nátěr použít dodatečně, nemusíme se obávat nežádoucích přechodů mezi původní a novou vrstvou. I při dílčím nátěru působí povrch esteticky. Nátěr je možný bez přípravy.
Foto: Remmers, Aidol Hartwasch-Öl
Foto: Remmers, Aidol Hartwasch-Öl

HWS-112-Hartwachs-Siegel

Jedná se o jednosložkový uzavírací vosk na bázi směsi vosku a oleje. Používá se především pro ošetření schodů. Na povrchu se vytváří odolný film, který chrání a zároveň zdůrazňuje strukturu dřeva.

Pro ošetření podlah

Pro naolejované a voskované dřevěné podlahy a schodiště je třeba zvolit správnou ošetřující péči. Pro tyto účely je vhodný Aidol Hartwachs Polish - čistící koncentrát s voskovými emulzemi. Můžeme jej použít pro prvotní čištění i pro následnou údržbu. Prostředek vytváří na povrchu plochy tenkou ochrannou vrstvičku z kvalitních vosků a chrání tak podlahu před opotřebením. 
Foto: Remmers, HWS-112-Hartwachs-Siegel - aplikace
Foto: Remmers, HWS-112-Hartwachs-Siegel - aplikace
Aidol Hartwasch-Öl
Aidol Hartwasch-Öl
HWS-112-Hartwachs-Siegel
HWS-112-Hartwachs-Siegel
Aidol Hartwachs Polish
Aidol Hartwachs Polish