Vinylová podlaha Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Vinyl, to už dlouho není jen gramofonová deska. Zvláště pak vinylové podlahy právě zažívají doslova boom. Hledáte vhodnou podlahovou krytinu do vaší předsíně, ložnice či kanceláře? Ve všech těchto případech je odpovědí právě vinyl.

Kde můžete vinylovou podlahu použít?

Víceméně skoro všude, jak ve vašem obydlí, tak i v komerčních prostorech. Díky svojí odolnosti proti vlhkosti a vodě lze tuto krytinu dokonce použít i v koupelně. Jediné místo, kam se vinylová podlaha opravdu nehodí je garáž. Nadměrná mechanická zátěž a nečistoty jsou moc i na tento materiál. 

Proč zvolit právě vinylovou podlahu?

Vinylové podlahy jsou jako chameleon mezi podlahami. Nabízejí širokou škálu designů, vzorů a barev. Těžko byste hledali jiný materiál, který tak věrohodně imituje různé druhy dřeva, dlažbu, kámen nebo i korek. Můžete si tedy vybrat takový design, který přesně zapadne do vašeho interiéru bez kompromisu. Navíc je vinyl i cenově dostupným materiálem.

Vinylová podlaha
Vinylová podlaha

Jaké jsou další výhody vinylových podlah?

Vedle zmíněné ceny a všestranného použití, to jsou:

  • mechanická a chemická odolnost vůči opotřebení
  • snadná údržba
  • opravitelnost
  • vysoký komfort při chůzi
Vinylová podlaha
Vinylová podlaha

Jak je to s pokládkou?

To je bezesporu zásadní otázka. U vinylové podlahy máte dvě možnosti: volně pokládat nebo lepit. 

Jednodušší variantou je samozřejmě volně položená podlaha, která funguje na principu zámků. Skvěle se hodí například do nájemních prostor, které před vaším odchodem musíte vrátit do původního stavu. Díky systému zámků podlahu totiž snadno rozeberete bez poškození podkladu. 

Na druhou stranu plusem lepené podlahy je fakt, že vám odpadne problém s kročejovým hlukem. Je zkrátka tišší a lepením vinylu, tak dosáhnete skvělé akustiky místnosti. Díky své tepelné vodivosti se dá také dobře zkombinovat s podlahovým topením

Ať už se rozhodnete pro vinylovou podlahu pokládat nebo lepit, vždy myslete na kvalitní stavební chemii. Přestože jde o něco, co není na první pohled vidět, je to právě ten rozdíl mezi podlahou, která dělá radost po generace a tou, po která vám zůstanou jen oči pro pláč.