Vchodové dveře do domu - výřez (Zdroj: HT DVEŘE) Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Čeká vás rekonstrukce domu? Možná se vám to už teď zdá jako příliš velké sousto, ale právě proto byste neměli zapomínat na detaily, které se při rekonstrukci přímo nabízí a později si za jejich vyřešení poděkujete. Jde o vchodové dveře do domu, které často představují slabé místo bezpečnosti vašeho domu. Pokud už tedy budete mít doma chvíli nepořádek, stojí za to vyměnit staré dveře za nové vchodové bezpečnostní dveře do domu. Jak na to? Poradíme.

Důležitý je správný výběr dveří

Pořízení vchodových bezpečnostních dveří do domu je sice vyšší investicí, ale v rámci celé částky za rekonstrukci se snadno ztratí. A navíc se opravdu vyplatí. Musíte ale sáhnout po těch správných. Ideálně půjde o vchodové dveře do rodinných domů, které jsou bezpečnostní, protipožární a také protihlukové.

Jde o základní funkce, bez kterých už se dveře v dnešní době neobejdou. A spousta z nich je přitom ještě stále nemá. Jakmile ale najdete ty správné, je na čase zaměřit se na vzhled. Vchodové dveře do domu by totiž měly pěkně doplňovat jak interiér, tak exteriér vašeho domu.

V nabídce dodavatelů je naštěstí velké množství barev i dřevěných dekorů, a tak by pro vás neměl být problém najít ideální vzhled dveřního křídla. Oblíbené jsou třeba klasické bílé vchodové dveře do domu nebo vchodové dveře do domu zlatý dub.

Vchodové dveře do domu (Zdroj: HT DVEŘE)
Vchodové dveře do domu (Zdroj: HT DVEŘE)

Dveře až po hrubých pracích

A teď k harmonogramu prací. Pokud při rekonstrukci dojde na hrubé práce, což bývá obvyklé, zasazujte nové vchodové dveře do domu 80 cm nebo 90 cm až po jejich dokončení. V opačném případě byste je mohli při rekonstrukci poškodit, což by byla velká škoda.

Naopak na vymalování čekat nemusíte, dveře totiž mají ochrannou fólii, které můžete bez problému strhnout až poté, co budete mít malování fasády či interiéru hotové.

Vchodové dveře do domu (Zdroj: HT DVEŘE)
Vchodové dveře do domu (Zdroj: HT DVEŘE)

Montáž, která vám udělá radost

Jestli chcete mít jistotu, že nové vchodové dveře do domu budou fungovat tak, jak mají, nechte je raději vyměnit odborníky. V opačném případě by mohly být bezpečnostní dveře špatně zasazeny do pantů, což by se výrazně podepsalo jak na jejich životnosti, tak na funkčnosti.

Profesionální výměny vchodových dveří do domu přitom nezbare více než 7 hodin a kvalitní montážníci si po sobě rovnou uklidí. Ze všech prací, které vás při rekonstrukci čekají, tak pravděpodobně půjde o ten nejpříjemnější krok.