Proč si nechat strojově vyčistit parketovou podlahu Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek

Dřevo je využíváno ke zhotovení podlah již od dávných dob. Je k tomu jako stvořené, působí příjemně, teple a vytváří v interiérech zdravé klima. Fascinující je na dřevěných podlahách i fakt, že nikdy nenajdeme dva stejné kousky dřeva, každý díl je naprostý, jedinečný originál. Dřevo se nikdy neokouká a uspokojí i ty nejnáročnější uživatele. 

Kromě jedinečného vzhledu a dojmu má dřevo i výborné funkční vlastnosti. Je odolné a trvanlivé a při dostatečné tloušťce podlahových dílců i opakovaně renovovatelné. Dokazují to staré prkenné podlahy a staré parkety v historických objektech. Ovšem poslední dobou se začala prosazovat ještě jedna metoda údržby dřevěných podlah – jejich strojní čištění. A není v tomto případě třeba podlahu zbrousit.

Při strojním čištění se podlaha nejprve důkladně opráší (včetně zákoutí, spár, soklů aj.), odmastí (např. parní čištění aj.) a poté strojově čistí či myje. Následně je aplikována impregnace a povrchový nátěr (lak, olej, vosk). Podlahu též lze strojově vyleštit. Následně je provedena finální kontrola a doladění detailů. Čištění dřevěných podlah, parket a schodů vyžaduje vybavení kvalitními čistícími prostředky a profesionální čistící technikou.
Dřevěná podlaha
Dřevěná podlaha
Vrátit podlahu do její původní krásy je právě v případě dřeva relativně snadné. Opravdu může po odborném zásahu zase vypadat jako nová.

Špičkou na trhu je program Bona Kompletní údržba podlah. Nabízí 3 různé typy údržby podlah podle potřeb konkrétní dřevěné podlahy, respektive stupně jejího znečištění a poškození. Programy údržby pojmenované Zlato, Stříbro a Bronz nabízí péči o podlahu během jejího celého životního cyklu. Výsledkem je vždy dlouhotrvající a krásná dřevěná podlaha!
Parkety
Parkety

Údržba Bronz

Program údržby Bronz je nový efektivní způsob, jak udržet podlahy krásné. Lze tak vrátit původní vzhled i velmi špatně vypadajícím podlahám. K čištění se používá stroj Bona Power Scrubber v kombinaci s čisticím prostředkem Bona Deep Clean Solution. Podlaha je vyčištěna do hloubky, proto zmizí i silně ulpělá špína, skvrny a šmouhy. Podlaha je po vyčištění připravena pro novou vrstvu leštěnky, oleje nebo třeba přípravku Bona Wax Oil Refresher (záleží na předchozím typu povrchové úpravy). Za několik hodin práce bude podlaha vypadat skoro jako nová a bude připravena na další provozní zátěž. Obnovovat lze tímto způsobem i podlahy lakované a venkovní terasy.
Údržba bronz
Údržba bronz
Připevnění kartáče
Připevnění kartáče
Hloubkové čištění
Hloubkové čištění
Použití leštěnky
Použití leštěnky

Údržba Stříbro

Pokud je ochranný povrch povrchové úpravy dřevěné podlahy narušen (fleky nebo viditelné škrábance), je třeba sáhnout po údržbě Stříbro, která účinně obnoví původní krásu dřevěné podlahy. Jde o skvělou alternativu úplné renovace, ale s menšími náklady.
Údržba stříbro
Údržba stříbro

Údržba Zlato

Pokud je podlaha značně poškozená nebo zažloutlá, vykazuje hluboké rýhy a zcela nepěkný vzhled, pak je doporučován program údržby Zlato. V tomto případě již jde o plnohodnotnou renovaci, kterou je obnovena celková krása vzhledu podlahy a její povrch je ochráněn. Otevírá se tak nekonečná řada možností vzhledu podlahy.
Zdroj: www.prochazka-parket.cz, www.bona.com, www.shutterstock.com
Údržba zlato
Údržba zlato
Jiří Procházka - renovace a pokládka parketových podlah Poslat poptávku