Renovaci komína usnadní sanační systém Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Ojedinělou novinku v oblasti sanace a rekonstrukce komínů - sanační sadu HELUZ Profi - přináší na trh společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Souprava určená k rekonstrukci komínů je efektivním, bezpečným a levným řešením pro renovaci starého komínu, který už neslouží tak, jak by měl. Jednoduché a přitom účinné řešení bylo vyvinuto ve spolupráci s předními českými a slovenskými odborníky v oblasti komínů a splňuje všechny podmínky, které vyžadují normy.

Často se setkáváme se situací, kdy i z udržovaného domu ční polorozpadlý komín, který nejenže ošklivě vypadá, ale především nevzbuzuje pocit důvěry v bezpečný provoz. Není se čemu divit, na komín každoročně působí povětrnostní vlivy, déšť, sníh a především agresivní kondenzáty, které při spalování paliva vznikají. Často tak dochází k situaci, že část komína schovaná pod střechou je ještě zachovalá, zatímco nadstřešní část se prakticky rozpadá. A právě k těmto účelům, kdy se nám nechce, nebo prostě z technických důvodů nemůžeme vyměnit celý komín za nový, slouží sanační sada HELUZ Profi.

Hlavní výhoda sady spočívá v použití unikátního nerezového dvouplášťového sanačního dílu HELUZ Profi, který je opatřený tepelnou izolací a umožňuje přechod ze starého čtvercového komína na nový s kruhovým profilem. Neobsahuje přitom žádné betonové prvky (jako je vynášecí deska), které snadno přenáší vysoké teploty z vnitřního prostoru na vnější povrch komínu. Komínové těleso se tak neprohřívá. Ze starého poškozeného komína se tak rázem stane nový, moderní a certifikovaný komín, který již má zadní větrání.
Nerezový dvouplášťový sanační díl HELUZ Profi
Nerezový dvouplášťový sanační díl HELUZ Profi
Nadstřešní část komínu se v základním provedení vyzdívá z broušených cihelných komínových tvarovek, které se opatří omítkou, může být také tvořena z prstenců GRAND cihlové, červené, černé či hnědé barvy, nebo s imitací břidlice, eventuálně může být obložena cihelnými pásky. Ve všech těchto případech ale zůstává montáž podle příslušného montážního návodu snadná. U ukončení komínu je možné volit z mnoha variant krycích desek, komínových límců, klobouků či stříšek Napoleon. Renovovaný komín se pak znovu stane dominantou vaší střechy a ozdobou celého domu.

Více informací získáte na www.heluz.cz
Sanační sada HELUZ Profi
Sanační sada HELUZ Profi
Sanační sada HELUZ Profi neobsahuje žádné betonové prvky
Sanační sada HELUZ Profi neobsahuje žádné betonové prvky
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Poslat poptávku