Relaxace v originální sauně DYNTAR Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek Sauny jsou známé svým blahodárným vlivem jak na tělo, tak především na psychiku člověka. Donedávna však byly jen součástí hotelových či lázeňských komplexů a málokdo si mohl saunování vychutnat v pohodlí domova. Společnost Dyntar je odborníkem na výrobu a instalaci saun přímo do interiéru či exteriéru běžných domácností. Jaká jsou specifika saun Dyntar? Jak probíhá jejich montáž? Jaké typy saun společnost Dyntar nabízí?

Sauny Dyntar

Sauny Dyntar se vyznačují několika zajímavými vlastnostmi. Především jsou vždy vyráběny přesně na míru, tedy podle místa, kde budou stát a podle přání zákazníka. Mají panelovou samostojnou konstrukci, to znamená, že sauna může stát samostatně například uprostřed vašeho obýváku či zahrady.

Velmi důležité jsou na sauně její dveře, mají zásadní vliv na vlhkost i teplotu a postarají se o to, že sauna dobře funguje. Dveře saun Dyntar jsou obloukové celodřevěné a navíc mají magnetické uzavírání, proto se nikdy nestane, že zůstanou otevřené a horký vzduch bude utíkat ven. Jsou standardně nabízené s termosklem, ale mohou být i celoskleněné.

Pokud se rozhodnete saunu umístit do vlhčího prostředí, například do blízkosti bazénu, kolem kterého stojí voda, je spodní část sauny vybavena hliníkovým profilem, který zajišťuje, že do sebe palubky nebudou natahovat vlhkost.

Jak probíhá montáž sauny?

Montáž sauny Dyntar trvá maximálně 10 hodin. Sauna je dovezena ve formě připravené panelové stavebnice, kterou pracovníci firmy začnou ráno skládat a do večera je vše připravené pro první saunování. Pouze v případě venkovních a veřejných saun může montáž trvat déle.
Foto: www.dyntar.cz
Foto: www.dyntar.cz
Foto: www.dyntar.cz
Foto: www.dyntar.cz
Společným znakem saun značky Dyntar je moderní a esteticky zajímavé vodorovné uložení palubkového obkladu, který se prohřívá rovnoměrně. Navíc není namáhán topidlem - nečerná. V nabídce je také obklad kamenný v několika barevných provedeních, který je méně nachylný než obklad dřevěný a navíc je to zajímavý estetický prvek sauny.

Sauna pro celou rodinu

Venkovním i vnitřním materiálem saunových kabin řady DYNTAR SAUNA FAMILY je severský smrk. Vyznačuje se velmi pestrým přírodním dekorem dřeva a proto se sauna může stát i krásným doplňkem interiéru. Součástí vnitřního vybavení sauny je několik lavic, podhlavníky a kryt topidla. Vybavení je vyrobené z topolového dřeva s nižší tepelnou vodivostí nebo ze dřeva abachi a thermoaspen. Saunu lze také doplnit o reproduktor či barevné osvětlení.

Řada DYNTAR SAUNA FINLANDIA se od řady FAMILY liší využitím jiného materiálu pro vnitřní obklady. Interiér saun je obložen pečlivě vybíranými topolovými palubkami, s vynikající absorpcí, nízkou tepelnou vodivostí i atraktivním vzhledem. Pro venkovní obklad je zvolen severský smrk. Sauny této řady vytvářejí esteticky i materiálově sladěnou kombinaci.

Sauna pro náročnější

Luxusní řada saun DYNTAR SAUNY ROYAL DESIGN nabízí sauny, které se zcela jistě vymykají klasickým představám o sauně jako jednoduché dřevěné boudičce. Sauny této řady jsou vhodné především do jedinečných a atypických interiérů. Jsou velmi kvalitně provedené, v nevšedním a originálním designu, který může být uzpůsoben specifickému stylu interiéru.
Foto: www.dyntar.cz
Foto: www.dyntar.cz
Foto: www.dyntar.cz
Foto: www.dyntar.cz
Vše je zakončeno použitými exkluzivními materiály: kanadskou borovicí hemlock, finskou termoborovicí či termoosikou, severskou borovicí, abachi a dokonce i aromatickým cedrem, který saunování povýší na příjemnou aromaterapii.

S venkovní saunou blíž přírodě

Pokud ve vašem interiéru není dostatek místa, nebo vás láká představa saunování v přírodě a následná příjemná koupel v bazénu, je pro vás výbornou variantou sauna venkovní. Protože sauna stojí samostatně v prostoru, je možné zde popustit uzdu fantazie a navrhnout ji podle vašich představ, nebo podle stylu okolních budov. Sauna může být navíc doplněna topným tělesem na dřevo, které udělá ze saunování romantický zážitek.

Zlákala-li vás představa příjemné sauny přímo u vás doma, pak vsaďte na kvalitu značky Dyntar. Její pracovníci zhotoví cenovou nabídku na míru a také saunu, která bude vyhovovat přesně vašim požadavkům. Záruka je 7 let na kompletní dodávku sauny.
Foto: www.dyntar.cz
Foto: www.dyntar.cz
Jaký je hlavní zdravotní přínos saunování?

Užívání sauny je jedním z nejrozšířenějších způsobů relaxace. V sauně si nejen odpočinete, ale zároveň uděláte něco pro své zdraví. Především dochází k posilování imunity těla a jeho očišťování. Díky vysoké teplotě se otevírají póry v pokožce a zrychluje se tak odplavování toxinů z těla. Teplo v sauně také pomáhá uvolňovat ztuhlé svalstvo a prohřívá klouby. V neposlední řadě má sauna také vliv na vzhled naší pokožky, kdy se zvyšuje průtok krve a tím zásobení pokožky kyslíkem a díky tomu vypadá pokožka svěží a zdravě.

Ne všichni si však mohou užívat blahodárných účinků sauny. Je nevhodná především pro lidi s onemocněními srdce a vysokým krevním tlakem. Také akutní záněty žil a jiné záněty v těle se špatně snáší s vysokou teplotou v sauně. Mezi další kontraindikace patří onemocnění epilepsií a tuberkulózou a také veškerá akutní onemocnění horních a dolních dýchacích cest a akutní zánětlivá stadia revmatických onemocnění.
Filípek interiér a nábytek Poslat poptávku