Jak si užívat léto i v zimě

Jak si užívat léto i v zimě

Relaxaci si v zimě logicky spojujeme především s teplem, kterého se nám nedostává. Zahřát se můžeme u kamen, ale také v sauně či ve vířivce.

Dopřejte si domácí saunu

Dopřejte si domácí saunu

Máte rádi saunování a láká vás představa mít svoji vlastní saunu? Už za jeden den si ji doma můžete užít.

Vyznáte se v saunách a saunování?

Vyznáte se v saunách a saunování?

Znáte pravidla a fáze správného saunování? Víte, kdy a pro koho je už sáunování vyloženě nebezpečné, a že následkem přeceňování může člověk dokonce i zemřít? Využívejte saunu tak, aby vám pomáhala a prospívala.

Jak se orientovat v saunách saunování

Jak se orientovat v saunách saunování

Na podzim a v zimě nemůžeme pro svá těla udělat nic lepšího, než jim dopřát pobyt v sauně. Dosáhneme uvolnění a dokonalé relaxace, odbouráme stres a načerpáme nové síly. Při pravidelném saunování (alespoň jednou týdně po dobu 6 měsíců) dokonce zlepšujeme své zdraví. Víte, jak se správně saunovat a znáte nejznámější druhy saun?

Relaxace v originální sauně DYNTAR

Relaxace v originální sauně DYNTAR

Chcete vyzkoušet neobvyklý způsob relaxace, přínosný pro zlepšení vašeho zdravotního stavu i psychiky? Finské saunování je tradiční metodou prevence nemocí. Saunu už přitom může mít dnes doma každý, buďto malou saunovou kabinu, nebo saunu prostornou pro více osob.

Sauny a infrakabiny na míru

Sauny a infrakabiny na míru

Pravidelné saunování posiluje obranyschopnost organismu, vede k otužování a odstraňuje psychickou a fyzickou zátěž, dokonale prokrvuje pokožku a svalstvo. Pocením v sauně z těla odchází odpadové zplodiny metabolismu a čistí se póry. O pozitivním vlivu saunování na lidský organismus není pochyb. Stejně jako o nezbytnosti saunových doplňků.

Proč si zřídit saunu doma?

Proč si zřídit saunu doma?


Dlouhou zimou promrzlé tělo je potřeba dokonale prohřát. Jako ideální příležitost k takovému kroku se jeví sauna. Pokud se vám však nechce trmácet do té veřejné, nabízíme jednoduché řešení – malou saunu lze totiž zřídit také v domácích podmínkách.
Výhody saunování jsou zřejmé, v domácích podmínkách se navíc této bohulibé činnosti můžeme věnovat, kdy se nám zamane. Proč tedy dále váhat?

Solárium doma. Proč ne?

Solárium doma. Proč ne?

Být opálený po celý rok je módou posledních let. Pryč jsou doby, kdy vznešené dámy se před sluncem skrývaly a kdy opálení bylo známkou prostoty. V současné době je opálení módním hitem. I když lékaři varují, v létě vystavujeme svá těla u vody či bazénu slunci, v zimě slunci umělému.
Umělé slunce neboli solárium má pozitivní účinky proti depresím, které mnohé přepadají v zimním období. Působí proti jarní únavě, připravuje kůži na léto nebo léto naopak prodlužuje. Lidé v soláriích relaxují a především „dobíjejí baterie“, aby snadněji překlenuli studené a šedé dny podzimu a zimy.