Jak si užívat léto i v zimě Zobrazit fotky zobrazit 11 fotek

Zima je dlouhá a některé pošmourné dny se lépe zvládají když člověk trochu pomůže unavenému tělu a rozladěné psychice. Odpočinek a uvolnění dělají divy. Relaxaci si v tomto období logicky spojujeme především s teplem, kterého se nám nedostává. Zahřát se můžeme u kamen, ale také v sauně či ve vířivce.

Malá, ale účinná

Nemáme-li velký dům, můžeme si pořídit infrasaunu. Může zastoupit saunu klasickou tam, kam se prostě nevejde. Může být ale také řešením pro toho, kdo má místa dost a přitom se musel klasické sauny celý život odříkat. Třeba kvůli vysokému tlaku nebo jiným zdravotním problémům. 
Infrasauny, které se prostě jen zapnou do zásuvky fungují na odlišném principu než sauny klasické (jinak též říkáme finské). Výsledkem je sice také teplo, ale nikoli tak intenzivní a dusivé. 
Kromě tepla mezi 40 a 60 stupni a lehkého pocení nabízí sauna útulné, pěkné prostředí. Dřevo je prostě dřevo. V kabince se uvolníte od starostí, nebo si tu v klidu popovídáte s partnerem. Už dávno se ví, že pravidelným saunováním lze dosáhnout lepší psychické i fyzické kondice. Ztuhlé klouby se rozhýbou, posílí se imunita a i stav kůže se zlepší. Prohřívání a prokrvování je také nepřítelem celulitidy. Saunovat se můžete ve svém bytě i ve třech, ale vyrábějí se i sauny jednomístné. Je neuvěřitelné, že pro takové postačí kout o ploše kolem 1 m2.
Infrasauna Vision 3001 Car Hemlock
Infrasauna Vision 3001 Car Hemlock
Bezbariérová infrasauna
Bezbariérová infrasauna
Infrasauna Classic 2002 Car Hemlock
Infrasauna Classic 2002 Car Hemlock
Infrasauna Miwoo Red
Infrasauna Miwoo Red

Něco pro vodomily

Pokud patříte k těm, kdo si rádi lebedí zároveň v teple a ve vodě, bude tím pravým pro vás vířivá vana. 'Naložit' se do vany po perném dni je balzám na tělo i duši, který máme všichni vyzkoušený a ověřený. Vířivky však tento způsob relaxu ještě pořádně vylepšily. Můžeme mít přímo doma masáž, hydroterapii a aromaterapii v jednom. Teplá voda nám navíc uvolní svaly. O to účinnější bude masírování s pomocí trysek, které se u lepších vířivek dají variabilně nastavovat co do směru i síly proudu.

Vířivky nabízejí různý standard podle toho, jestli jsou určeny pro domácí nebo komerční využití. Úplně základní verze je určena pro průměrný domácí provoz. Komerční vzniká různým vylepšením, aby bylo učiněno zadost hygienickým požadavkům a aby vana snesla dlouhodobě vyšší zátěž. K tomu slouží takové komponenty jako je písková filtrace, zařízení pro dávkovaní chemie nebo filtrační čerpadlo. 
Komfortní set MSpa
Komfortní set MSpa
Mobilní vířivá vana MSpa ELEGANCE B-140
Mobilní vířivá vana MSpa ELEGANCE B-140
Vířivá vana HANSCRAFT VICTORIA
Vířivá vana HANSCRAFT VICTORIA
Mobilní vířivá vana MSPA OASIS B-120 Lime
Mobilní vířivá vana MSPA OASIS B-120 Lime

Jak luxusní mají vaše domácí lázně být?

V rozmezí mezi dvěma póly je škála typů s velmi odlišnou kvalitou. Existují také unikátní vířivky, jejichž součástí je přelivový žlábek. Jsou tak splněny i hygienické normy v souladu s vyhláškou, které jsou vyžadované pro komerční provoz. Zároveň taková vířivá vana nabízí vysokou úroveň hydromasáže. Objednavatelem bývá náročný zákazník, který chce vanu propracovanou na zakázku do posledního detailu.

I když vám stačí vířivka domácí, vybírejte pečlivě a hleďte na kvalitu trysek, použitých materiálů atp. Můžete se tak vyhnout velkému zklamání z nedostatků, které již nelze u namontované vany odstranit. Může to být velká hlučnost nebo energetická náročnost vířivky. Poraďte se s prodejcem a sdělte mu velmi konkrétně, co si od vany slibujete. To je třeba i počet osob, které se budou koupat a dokonce jejich tělesné proporce. Skrčeni v nepohodlné poloze byste si těžko odpočinuli. Vrcholem pohodlí je vířivka z měkké izolační polyuretanové pěny, která se přizpůsobí tvarům vašeho těla.

Masáž bublinkami těžko nahradí důkladné zpracování svalstva profesionálním masérem, ale je nadmíru příjemná. Hlavně si ji můžeme rychle sami naordinovat, kdykoliv cítíme, že to potřebujeme. Pokud navíc prohřívací lázeň vylepšíte vonnou esencí, požitek je dokonalý. Stačí už jen zapálit svíčky a vonné tyčinky.
Vířivá vana HANSCRAFT MONTE REY
Vířivá vana HANSCRAFT MONTE REY
Vířivá vana HANSCRAFT PHOENIX
Vířivá vana HANSCRAFT PHOENIX