Luxfery už umí izolovat teplo

Luxfery už umí izolovat teplo

Luxfery jsou nyní nabízené dokonce s aktivním tepelně izolačním systémem, topnými kabely s nízkým příkonem. Je tak odstraněn problém tepelných mostů luxferových konstrukcí.

Jak zateplit luxfery

Jak zateplit luxfery

Potřebujete provést zateplení luxferové stěny? Podle umístění a nároků je třeba zvážit, kterou z možností si vybrat.

Luxfery, které izolují teplo

Luxfery, které izolují teplo

Luxfery dnes zažívají renesanci a při jejich nádherném vzhledu se tomu nelze divit, dokonce dokážou izolovat teplo. Dejte luxferám zelenou.

Izolační trojskla SOLAR teplo propustí a nepustí

Izolační trojskla SOLAR teplo propustí a nepustí

Budete pořizovat nová okna a přejete si, aby jejich prosklení co nejlépe využilo energii slunečního záření pro vyhřívání interiéru? Řešením jsou tepelně izolační okna SOLAR, která pustí dovnitř o 20% tepla více než standardní trojskla a toto teplo v co největší míře uvnitř i udrží. Do kterých typů oken jsou instalována a čím jsou charakteristická?

Luxfery & Design - navštivte nový showroom

Luxfery & Design - navštivte nový showroom

Nechte se inspirovat tradičními skleněnými tvárnicemi – luxferami, ale ve zcela novém kabátě. Skleněné tvárnice v posledních letech zažívají obrovský návrat a renesanci. Dříve sice byly oblíbené hlavně pro svou funkci – přivádět do prostor světlo, aniž by bylo dovnitř vidět. Dnes však plní i významnou roli estetickou.

Představujeme novinky mezi luxferami

Představujeme novinky mezi luxferami

Odradila vás od použití skleněných tvárnic - luxfer, plánovaných při stavbě či rekonstrukci bytu, rodinného domu, tepelná propustnost a špatný koeficient prostupu tepla? Chtěli jste při realizovaném projektu použít nízkoenergetický materiál a skleněné tvárnice nesplňovaly vaše požadavky? Nyní už je tato skutečnost minulostí.

Luxfery vnesou do vašeho života světlo

Luxfery vnesou do vašeho života světlo

Tradiční luxfery změnily nejen tvář a probarvili se, umožňují však i moderní technologie výstavby, realizaci stěn dle vlastních představ o kombinaci barev a dokonce osvětlení led diodovými páskami. Když světlo a fantazie, pak luxfery.

Luxfery, barevná symfonie plná světla!

Luxfery, barevná symfonie plná světla!

Luxfera je nejen tradiční způsob prosvětlení bytových i nebytových prostor, je však stále živější a oblíbenější. Důvodem je dnešní široká variabilita nabídky luxfer. Ostatně, přesvědčte se sami.

Luxfery v bytě

Luxfery v bytě

Jak skloubit požadavek na oddělení prostoru s požadavkem na vzdušný prostor s dostatkem světla? Odpovědí budou různé aplikace stavebního skla ať už skleněné tvárnice, tabulové sklo osazené v hliníkových rámech nebo různé typy elegantních, bezrámových řešení. Tradiční skleněné tvárnice - luxfery jsou na našem trhu známé několik desítek let a jejich používání bylo rozšířené ve všech typech výstavby. V minulých letech však pod dojmem nepromyšleného a nevábného použití luxfer v období reálného socialismu, došlo k potlačení tohoto jistě zajímavého stavebního prvku.

LUXFERY - je to možné i bez malty

LUXFERY - je to možné i bez malty

Tradiční luxfery jsou na našem trhu známé několik desítek let a jejich používání bylo rozšířené ve všech typech výstavby. V minulých letech však pod dojmem nepromyšleného a nevábného použití luxfer v období reálného socialismu, došlo k potlačení tohoto jistě zajímavého stavebního prvku.

Jedině sklo vévodí interiéru

Jedině sklo vévodí interiéru

Kdo z nás by neznal sklo. Zvykli jsme si na něj až příliš, a proto se nám dnes zdá jeho využití naprosto samozřejmé. Na první pohled na něj pohlížíme většinou jako na docela obyčejný kus skla. Byly doby, kdy jsme ho rádi nahrazovali jinými kopiemi, které se jako sklo pouze tvářily. Tu pravou jiskru však dokáže ze sebe „vykřesat“ jen a jen sklo.

Krása ze skla

Krása ze skla

Sklo zná dnes každý, ale možná, že málokdo si vybaví, že nejstarší skleněné nádoby jsou téměř 4000 let staré a že pocházejí z Egypta. Za dnešní vzhled křehké krásy vděčíme starým Féničanům, kteří před 2000 lety vynalezli sklářskou píšťalu. Byl to převratný vynález, který umožnil foukáním skla rychle a levně vyrobit nové druhy skleněných nádob. Proto jí skláři dodnes zůstali věrní. Každému se však nedařilo vyrábět pěkné a kvalitní sklo. Fígl byl v tom, že sklář musel umět vybrat vhodný písek, přidat správné množství rozličných přísad a mít obě ruce pravé…

Fólie ochrání nejen před rozbitím, ale i krádeží

Fólie ochrání nejen před rozbitím, ale i krádeží

Sklo – tento křehký materiál – má v sobě hloubku a dokáže odrážet světlo. Díky skleněným plochám a zrcadlům dokážete malou místnost přeměnit ve velký pokoj. Sklo totiž opticky místnost zvětší. Sklo je však na druhou stranu velice křehké, lehce se rozbije a může se také snadno poškrábat. Další nevýhodou je fakt, že sklo působí velice chladným dojmem. Převažují tedy u skla záporné vlastnosti nebo se dají jaksi potlačit či dokonce převážit?

Podlehnete kouzlu luxfer?

Podlehnete kouzlu luxfer?

Skleněné tvárnice - známé pod označením luxfery - zažívají v posledních letech svůj velký návrat. V interiérech i exteriérech nacházejí stále širší uplatnění nejen díky svým vynikajícím funkčním vlastnostem, ale také pro svůj vysoký dekorativní efekt. Inovovanou nabídku výrobců tvoří dnes skleněné tvárnice nejrůznějších tvarů, velikostí a barev.