Zrcadlo s LED osvětlením (Zdroj: alfaram.cz) Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Zrcadla jsou jedním z nezbytných prvků v každé domácnosti. V předsíni slouží k tomu, abyste se na sebe mohli podívat nebo se připravit před odchodem ven; v ložnici pomáhají při výběru oblečení. Koupelnová zrcadla mají mnoho různých funkcí, spousta důležitých činností se obvykle odehrává u umyvadla, kde je zrcadlo nenahraditelné - proto je zvláště v tomto případě důležité také světlo.

Od té doby, kdy se na trhu objevila LED světla, je velmi výhodné pořídit si právě zrcadlo s osvětlením. V závislosti na umístění diod však může mít LED zrcadlo pouze dekorativní osvětlení - takové světlo je nedostatečné pro preciznější činnosti, jako je například nanášení make-upu. Proto je nezbytné pamatovat na dodatečné osvětlení zrcadla, například pomocí instalace nástěnné lampy.

LED světla kolem zrcadla jsou každopádně dobrým řešením, když máme pocit nedostatečného osvětlení v dané místnosti. Stává se, že některá místa jsou špatně osvětlená přirozeným světlem. Dochází také k tomu, že předsíň - kde je obvykle umístěno zrcadlo - nemá okno. Koupelny také často nemají okna nebo jsou v nich umístěná okna malá a neposkytují dostatek denního světla. Nemluvě o části dne, kdy se venku stmívá. LED zrcadlo bude také dobře fungovat, je-li nutné využít bodové světlo.

Podsvětlená zrcadla

Podsvětlená zrcadla plní kromě praktické funkce nepochybně i výjimečně efektní a dekorativní funkci. Jedná se o velmi atraktivní dekoraci a originální prvek interiérového designu. Vizuální efekt podsvětlených zrcadel přitahuje pozornost, působí moderně a elegantně, ale také stylově. LED zrcadla jsou totiž velmi univerzální - přestože jsou vnímána převážně jako kosmetická zrcadla, tedy koupelnová zrcadla s osvětlením, osvědčí se v různých místnostech. Umožňují dodat interiéru zajímavý design. Pokud máme více prostoru, můžeme použít zrcadla skládající se ze dvou a více částí nebo vytvořit dekorativní kompozici, k čemuž nám postačí pár zrcadel stejné nebo různé velikosti a tvaru. V malých prostorách stačí i půlkulaté zrcadlo. Díky dodatečnému světelnému zdroji působí interiéry větší a útulnější.

Zrcadlo v černém rámu s osvětlením - 1201 LED (Zdroj: alfaram.cz)
Zrcadlo v černém rámu s osvětlením - 1201 LED (Zdroj: alfaram.cz)

LED pásky umístěné na okraji kolem zrcadlové plochy jsou svítícím rámem, který je další ozdobou. Efekt světlé linky na zrcadle je zajímavý, ale pravidelnější. Na druhé straně tvoří efekt získaný osvětlením zrcadla na zadní straně tabule výjimečně dekorativní kompozicí. Intenzita světla je viditelná na bocích zrcadla a na stěně vedle něj. LED diody umožňují získat efekt hladkého, měkkého a rozptýleného světla, což vypadá velmi atraktivně a dekorativně. Světlo se jemně šíří a vypadá jako zastíněné. U zrcadla je tím intenzivnější, čím je bledší jako světelný rám pro zrcadlo. Světlo je žene dopředu a to celé trojrozměrným efektem získává hloubku a jasnost, a to bez ohledu na pozadí - zeď, tapety, panely, dřevo, dlaždice, gres nebo beton - na každém z nich udělá skvělý dojem.

Dostáváme zde velmi efektní hru šerosvitu, zvláště když nesvítí žádná jiná lampa nebo není denní světlo. Podsvětlené zrcadlo může podle toho, co se v něm odráží, vypadat jako obraz se zářícím rámem. LED světlo je vizuálně velmi atraktivní a umožňuje vytvořit velmi odlišné dekorativní efekty, a to především LED pásky, které dokážou zdůraznit vybraný prostor.

LED zrcadla

Zrcadlo s LED světlem se vyplatí zvolit i z jiného důvodu - jedná se o energeticky nejúspornější řešení, protože LED spotřebovávají velmi málo elektřiny. Oproti běžným žárovkám je úspora až 90 % a oproti úsporným žárovkám až poloviční.

LED jsou moderní, trvalé, odolné proti poškození a ekologické. Fungují na bázi světelných diod, nikoli rtuti, čímž jsou bezpečné pro lidi a jejich pohodu. Žárovky se nezahřívají a fungují dlouho, jejich světlo je jasné, ale neunavuje oči. Zapnutí LED světla neovlivní jejich účinnost, energie se okamžitě přemění na výkon.

Výrobců a prodejců zrcadel je však na trhu tolik, že je někdy těžké se rozhodnout, který typ zvolit. Tím spíš, že se často jedná o sériově vyráběné kolekce, které si může koupit každý. Jak se odlišit od ostatních a pořídit si originální zrcadlo s jedinečným designem? Odpovědí je internetový obchod zrcadel ALFARAM, výrobce zrcadel na míru.

Koupelnová zrcadla a další

Firma ALFARAM se zabývá výrobou a dodávkami zrcadel s jedinečným designem. V nabídce tohoto obchodu jsou LED podsvětlená zrcadla různých tvarů - klasické čtvercové a obdélníkové, kulaté a oválné. Pro ty, kdo hledají netradiční řešení, jsou zajímavou nabídkou zrcadla nepravidelného tvaru a také projekty v rámci individuální poptávky. Široká nabídka produktů různých tvarů, forem a barev znamená, že zrcadlo si zde jistě vybere každý podle svých potřeb a očekávání. V nabídce jsou zrcadla s rámem i bez rámu.

Kulaté led zrcadlo na míru s výřezem do skříňky v mdf rámu - ORFEUSZ LED (Zdroj: alfaram.cz)
Kulaté led zrcadlo na míru s výřezem do skříňky v mdf rámu - ORFEUSZ LED (Zdroj: alfaram.cz)

K dispozici jsou koupelnová zrcadla s osvětlením, ale i elegantní zrcadla s LED diodami do ostatních místností. Většina návrhů je zcela univerzální, budou se hodit v různých místnostech a pro různé styly interiérového designu, což umožňuje zajímavé uspořádání interiéru. V nabídce jsou jak působivá stojící zrcadla, tak i nástěnná zrcadla. Každý z prezentovaných modelů má několik variant velikosti, což umožňuje přesné přizpůsobení se konkrétnímu povrchu. Díky tomu můžete vytvořit i zajímavou a originální kompozici z více zrcadel.

Pro ženy je v nabídce zrcadlo určené jako kosmetický toaletní stolek. Pro ty, kteří si cení pohodlí, bude ideální zrcadlo ovládané dálkovým ovladačem. Zrcadla se navíc ovládají pomocí klasického spínače nebo na přání zákazníka pomocí dotykového displeje. Volitelně je také možné nainstalovat displej s hodinami a zakoupit podložku, která zabrání zamlžení zrcadla.

Organické zrcadlo pro toaletní stolek s podsvícením - JASPIS LED (Zdroj: alfaram.cz)
Organické zrcadlo pro toaletní stolek s podsvícením - JASPIS LED (Zdroj: alfaram.cz)

LED diody byly umístěny tak, aby bylo dosaženo efektu měkkého a rozptýleného světla. Nejvyšší intenzita světla je generována na stranách zrcadla. Odraz není příliš jasný, ale vizuální efekt je vysoce dekorativní. Velmi efektní a dekorativní jsou také modely s LED pásky na zrcadlové ploše.

Všechny modely k zavěšení mají standardně připevněné vertikální a horizontální věšáky. Na přání lze objednat zrcadlo bez věšáku. LED zrcadla nejsou vhodná k nalepení na zeď, při volbě možnosti lepení není možné instalovat ochrannou fólii. Fólie zase vylučuje použití podložky proti páře.

Zajímavé je, že modely zrcadel v obchodě nejsou produkty, které jsou skladem. Každý projekt je připravován individuálně. Dodací lhůta uvedená v nabídce je uvedena v souhrnu objednávky, díky čemuž mohou zákazníci zadávat konfigurace pro vybrané modely.

V dnešní době je každý zvyklý nakupovat na místě a chtěl by mít vše hned. Je však třeba si uvědomit, že předměty vyrobené na individuální objednávku mají nepopiratelné kouzlo a osobní rozměr. Nekupujete sériově vyráběné a prodávané předměty, ale ty, které byly vyrobeny s ohledem na jednu konkrétní věc a s tím i každý jejich detail. To je jistě obrovská výhoda. Zvláště, když můžete inspirováni předloženým zrcadlem provádět úpravy produktu, díky nimž bude jedinečný a výjimečný. Individuálně navržené zrcadlo na míru je luxusní nabídkou za dostupnou cenu. Tento online obchod se zrcadly www.alfaram.cz stojí za to vyzkoušet.