Špatně vám táhne komín? Zkuste komínový ventilátor! Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Topná sezóna je prakticky u konce, ale nastává ideální čas na řešení otázek snižování nákladů na vytápění pro tu následující a také odstranění různých potíží s tahem komína, obtížným zatápěním apod. Pokud se i vy zabýváte těmito problémy, pojďte se s námi podívat na vaše možnosti. Jistě vás jako první napadnou ty časově i finančně náročné, jako jsou výměna kotle, úpravy komínu, zateplení domu apod. Existuje ale ještě jedno jednoduché, rychlé a cenově mnohem příznivější řešení. Je jím komínový ventilátor, který všechny tyto problémy řeší.

Jak funguje komínový ventilátor

Komínový ventilátor se instaluje na ústí komína. Po zapojení pak v komíně vytváří podtlak a pomáhá zajišťovat kontrolu nad komínovým tahem, optimální odvod spalin z komínu a dokonalé spalování paliva, díky kterému můžete ušetřit až 15% nákladů. K dalším výhodám patří usnadnění zatápění (bez ohledu na počasí a geometrické parametry komína), zamezení zakouření a víření prachu a sazí v místnosti. Pobyt v domě je tak příjemnější a zdravější. Mimo topnou sezonu lze díky ventilátoru používat komín pro odvětrávání místnosti. K ventilátoru lze přiřadit i regulaci, která u plynových topenišť v případě nedostatečného tahu komína umí automaticky vypnout prostřednictvím ventilu přívod plynu, čímž zvyšuje bezpečnost.

Spalinové ventilátory najdete v nabídce e-shopu www.eurokominy.cz společnosti TECH TRADING GROUP - výrobce a prodejce komínových systémů a příslušenství. K nákupu navíc získáte odborné poradenství, SLEVU 5% z ceníkové ceny a dopravu po celé České republice ZDARMA.
Komínový ventilátor RS
Komínový ventilátor RS

Typické použití komínových (spalinových) ventilátorů (spalinové ventilátory se používají nejčastěji u následujících komínů)

  • s malým přirozeným tahem způsobeným: nízkou účinnou výškou komína, délkou kouřovodu, nízkou teplotou spalin na kouřovém hrdle
  • s nedostatečným přirozeným tahem (v letním období)
  • od společných kouřovodů s velkým rozdílem nejvyššího a nejnižšího výkonu připojených spotřebičů
  • od společného kouřovodu tmavých zářičů
  • od společných komínů s plynovými spotřebiči s atmosférickým hořákem
  • s nedostatečným průřezem komínového průduchu a kouřovodu (u rekonstrukcí se stávajícím nebo vložkovaným průduchem)
  • v případě nutnosti připojení kotlů s přetlakovým hořákem na společný kouřovod, nebo na jeden komínový průduch
  • u kterých je nutný dostatek tahu pro bezporuchový odvod spalin a přívod spalovacího vzduchu (např. krby)
Komínový ventilátor RSHT
Komínový ventilátor RSHT

Na co si dávat při výběru komínového ventilátoru pozor

Nabídka komínových ventilátorů je skutečně široká a pro vás tak nemusí být snadné se v ní zorientovat. Proto si raději vždy nechte si při výběru spalinového ventilátoru poradit od odborníka.
  • Ne každý ventilátor se hodí na všechny typy komínů, respektive pro všechny druhy paliva. Proto je nutné velmi pozorně sledovat parametry ventilátorů. 
  • Velmi důležitým parametrem jsou teploty. Každý ventilátor odolává jiným teplotám. Některé odolávají trvale 250 °C (ve špičce až 400 °C) a jiné mají své maximum na  200 °C. 
  • Jelikož je ventilátor umístěn v exteriéru, je důležité, aby odolával klimatickým podmínkám a byl vyroben z kvalitních materiálů, které jsou pro dané použití vhodné. Dále nesmí být zanedbána ani odolnost vůči korozi a produktům vzniklým při spalováním paliv.
Hledáte-li kvalitní komínové ventilátory a odborné poradenství, obraťte se na odborníka s dlouhou tradicí.

Kontaktovat TECH TRADING GROUP
Přejít do e-shopu
Komínový ventilátor RSVG
Komínový ventilátor RSVG