Stmívejte cokoli chcete! Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

V dnešní době se setkáváme se spoustou typů světelných zdrojů a vyznat se v nich je pro laika poměrně těžké. Stmíváním dokážete ušetřit až 20 % nákladů na energii spotřebovanou na svícení. Navíc si díky stmívání můžete užít kouzelnou atmosféru – přesnou pro párty, čtení nebo sledování filmu...

RFDEL-71B(M) je unikátní výrobek a je určen k ovládání intenzity světla všech světelných zdrojů jakými jsou klasické žárovky, halogenové žárovky, úsporné stmívatelné žárovky a LED světelné zdroje. O tom, že stmívat lze prakticky vše, se můžete přesvědčit a možná i inspirovat zde. Typ světelného zdroje se jednoduše nastaví otočným přepínačem na přední straně přístroje, který nabízí šest světelných funkcí (mezi oblíbené patří plynulý náběh nebo doběh světla v rozmezí 2s až 30 min.). 

Obrovskou výhodou je také variabilita ovládání stmívače. Kromě stávajícího tlačítka se dá RFDEL-71B(M) ovládat i pomocí ovladačů systému iNELS RF Control – bezdrátovým vypínačem, klíčenkou, ovladačem RF Pilot či chytrým telefonem. 
Nastavením minimálního jasu potenciometrem na přední straně přístroje se eliminuje blikání světelných zdrojů, což je užitečné zejména u dnes populárních LED zdrojů) a nechybí ani integrovaná ochrana proti přehřátí.

Stmívač RFDEL-71B(M) je ideálním řešením do prostor, kde je potřeba bezdrátově spínat a stmívat osvětlení, jako jsou třeba obývací pokoje. Díky svým malým rozměrům (u verze B) ho snadno skryjete například do podhledu nebo krytu svítidla. Přidanou hodnotou výrobku je především to, že je součástí sofistikovaného bezdrátového systému iNELS RF Control, který můžete kdykoli rozšiřovat a ovládat osvětlení, topení, audio/video a mnoho dalších funkcí třeba ze svého smartphonu nebo nově i chytré TV.
Univerzální stmívač (vestavný) - RFDEL-71B
Univerzální stmívač (vestavný) - RFDEL-71B
Představíme Vám také revoluční způsob měření energií prostřednictvím systému iNELS. Vyhodnocování probíhá v reálném čase a dokáže ušetřit nemalé náklady na energie.

Toto řešení je vhodné i pro stávající objekty (byty, domy, budovy), kde jsou již měřidla instalovány. Pro měření hodnot tak není nezbytná výměna samotného měřidla. Naměřené hodnoty se vysílají prostřednictvím převodníku RFTM-1 do energy brány (RFPM-2M), která zpracovává data a zobrazuje je v aplikaci nebo webovém rozhraní (prostřednictvím ELKO EP cloudu kde se data taky ukládají). Metoda měření funguje na bázi měření pulzů, které snímá LED sensor, magnetický sensor nebo infra sensor připojený k převodníku RFTM-1. Každý typ sensoru je svým způsobem snímání určen pro jiné měřidlo (plyn, voda, elektřina).

iNELS patří mezi nejvýznamnější hráče v oboru inteligentních elektroinstalací. 
Více informací naleznete na webových stránkách www.inels.cz.
Funkce univerzálního stmívače (vestavného) - RFDEL-71B
Funkce univerzálního stmívače (vestavného) - RFDEL-71B