Střešní okna na která dosáhnete Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek Střešní okna Roto se mohou pochlubit 75 letou tradicí a stále se vyvíjejí. Poslední novinka jara 2010 se jmenuje Roto Designo a má ambice stát se nízkoenergetickým střešním oknem budoucnosti. Je osazené izolačními trojskly a integrovaným blokem. Okno Roto Designo dosahuje hodnoty prostupu tepla Uw = 0,84 W/m2K. Přitom splývá se střechou a je tak s domem hramonicky integrováno. Jeho montáž je rychlá a jednoduchá a můžeme se spolehnout na vysokou kvalitu i životnost.

Roto Designo = design

Plynulé linie, elegantní přechody bez viditelných šroubů. Do důsledku vyladěný vzhled a tedy propracovaný design, přirozený a vzdušný. Hodnotné lakování oplechování v barvě Antracit Metallic si pohrává se světlem a harmonicky tak ladí se všemi typy střešní krytiny, moderními i staršími. Díky nízké konstrukční výšce je okno optimálně začleněné do střechy. Napomáhá tak úsporám energie zlepšením povrchových teplot.

Nízkoenergetické okno Roto Designo bylo vyhlášeno nejlepším exponátem soutěže 'Zlatá taška,' kterou vyhlásila společnost Střechy Praha na 12. ročníku veletrhu STŘECHY PRAHA. Hodnocena byla kritéria jako originalita řešení, technické parametry, životnost, ekologie a dodržení legislativy.

Plastové okno Designo

Pod atraktivním vzhledem se skrývá komorový profil plastového okna s vynikající stabilitou a vylepšeným průběhem teplotních křivek. S ohledem na požadavek energetických úspor je ocelová výztuha okna Designo posunuta směrem ven. Další úspory pak zajišťuje dvoudílný zateplovací límec. Takto kvalitní okno je přitom vyráběno sériově, což přináší příznivou cenu. Zakázkové výrobky jsou vždy dražší.

A právě integrovaný zateplovací blok poskytuje oknům Designo výjimečné tepelně izolační vlastnosti. Tepelné ztráty na rámu okna jsou oproti běžným výrobkům snížené až o 30 %. Kvalitně provedené zateplení nejen snižuje energetické nároky našeho bydlení, ale i ekologickou zátěž. Další úspory nakonec přináší i rychlá a snadná montáž.
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Plastový profil je bezúdržbový, vhodný do všech prostor. Obzvlášť do místností se zvýšenou vlhkostí (koupelen, kuchyní,…). Garantovaná záruka na prasknutí profilu je přitom 15 let. Plastový profil ZLATÝ DUB se zase vyznačuje teplým barevným tónem, který vytváří příjemný dojem dřevěného masivu.

Dřevěné okno Designo

Okno Roto Designo je však nabízené i v provedení z lepeného dřevěného profilu, který je povrchově upraven bezbarvým lakem. Okna z dřevěných profilů jsou ale určena pouze do místností s nízkou relativní vlhkostí, radiátorem pod oknem a správným tvarem ostění. Okna Designo jsou nabízena ve variantě výklopně kyvné a kyvné.

Shrnutí předností oken Roto designo
  • nový elegantní design zevnitř i zvenku
  • jedinečné tepelné parametry ve dvojskle i trojskle
  • celoobvodové kování pro dokonalé ovládání křídla i těsnost spár
  • konstrukce rámu je zcela zapuštěna do roviny střechy
  • předmontovaný zateplovací blok dokonale izoluje rám okna
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Roto Tronic

Střešní okna s označením Roto Tronic mají zabudovaný elektrický pohon a svým ovládáním splňují veškeré požadavky na kvalitu moderního bydlení. Vyráběna jsou ve variantách výklopně kyvné (PREMIUM), výsuvně kyvné (TOP) a kyvné (STANDARD a STANDARD PLUS). Jejich pohon stačí pouze zapojit do elektrické zásuvky a součástí řešení těchto oken jsou všechny potřebné komponenty k automatickému otevírání a zavírání. Okna jsou navíc už předem připravena na montáž příslušenství a doplňků.

Výklopně kyvná okna PREMIUM
Otočný bod těchto oken je umístěn v horní části. Můžeme je proto otevřít směrem ven celá. Volnosti nahoře pak odpovídá i komfort dole. Veškeré funkce pohodlně ovládáme pomocí kliky jednou rukou. U standardních oken PREMIUM najdeme bezpečnostní zasklení s ochranou proti slunečnímu světlu a tepelnou izolací. V nadstandardu je doporučen zateplovací blok WD, který v místnosti udržuje příjemné klima a šetří nám náklady na vytápění. Okno PREMIUM je navíc kombinovatelné v sestavách s okny STANDARD PLUS.

Čtyřbodové centrální zavírání zvyšuje bezpečnost a těsnost oken, poloha mytí má automatické zajištění a tepelná izolace okna je výrobním standardem. Výklopně kyvné okno dodá podkroví osobitou atmosféru a příjemný pocit z bydlení pod střechou. Úhel otevření okna je až 45o a jeho křídlo nezasahuje do vnitřního prostoru. Technicky je dobře zvládnuté i celoobvodové kování s nezávislými západkami. Okno tak dokonale těsní i při extrémních povětrnostních podmínkách a zajišťuje maximální bezpečnost. Výjimečná jsou okna PREMIUM možnou fixací v jakékoli poloze a v nastavení síly, kterou pro otevření a zavření okna potřebujeme. Nastavit lze i dvě polohy spárového provětrávání.
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Výsuvně kyvná okna TOP
Vlastně jsou levnější alternativou výklopně kyvného okna Premium. Osa jejich otáčení je umístěna v horní třetině, je tak umožněn ideální výhled z okna právě vestoje a dovnitř nezasahuje rušivé okenní křídlo. Všechny funkce okna opět ovládáme pouze jednou klikou, umístěnou v dolní části křídla. Snadno na ni tak dosáhne každý. Velmi úzký profil rámu zaručuje dostatek světla v interiéru. Bezpečí zase zvyšuje tříbodové zajištění okna s kvalitním těsněním. Na vnější straně najdeme bezpečnostní zasklení a na straně vnitřní zase zasklení tepelně izolační. Okna TOP jsou vhodná pro sklon střechy od 20 do 65o a jsou nabízena v provedení z plastového či dřevěného profilu. Úhel otevření okna je maximálně 38o.

Kyvná okna STANDARD
Funkčně i svou cenou jsou vhodná především pro místnosti s vysokou nadezdívkou, kde z oken nevyžadujeme výhled, nýbrž jimi chceme větrat a místnost pouze prosvětlit. Ve vlhčích prostorách najdou uplatnění pouze kyvná okna z plastového profilu, dřevěná se hodí do ostatních místností. Větrání je u nich řešené jako praktické spárové a pokud zvolíme plast, je materiál 100% recyklovatelný. Vhodná je jejich kombinace s výsuvně kypvnými okny TOP. Úzký profil rámu zajišťuje pronikání dostatku světla do místnosti.

Ve variantě STANDARD PLUS jsou kyvná okna vhodná v kombinaci s okny PREMIUM. Vyrábí se v plastové i dřevěné variantě, zateplená i nezateplená. V nabídce je až 22 rozměrů těchto oken a 6 typů prosklení.
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
Foto: ROTO
ROTO střešní okna s.r.o. Poslat poptávku