SULKO přiváží na FOR ARCH SULKO Vent - okno, které dýchá Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Okenní technika prochází významným vývojem, jež zahrnuje zvyšující se požadavky na snižování energetické náročnosti staveb. Od tříkomorových rámů se stavební hloubkou 60 mm a součinitelem prostupu tepla Uf = 1,7 Wm-2K-1 se posunuje k šestikomorovým prvkům se stavební hloubkou 86 mm a součinitelem prostupu tepla Uf = 0,80 Wm-2K-1. Další zvyšování počtu komor však nemá v rámci stavební hloubky 80 – 90 mm na tyto skutečnosti žádný vliv a pouze může mást investory, protože je zcela nedostatečným parametrem pro posuzování kvality otvorových výplní. Směry vývoje profilových systémů pro otvorové výplně vedou k maximalizaci úspor tepla a současně eliminaci tepelných mostů vznikajících v okenních profilech při jejich instalaci do stavby.

Nová směrnice o energetické náročnosti budov požaduje, aby počínaje rokem 2020 byly nové budovy v zemích EU téměř energeticky nulové, což splňují především tzv. pasivní domy, které mají minimální spotřebu energie na vytápění či ohřev vody. O dva roky dříve než pro stavitele soukromých domů nastane ale nová povinnost pro veřejné budovy. Společnost SULKO splňuje se svými výrobky tyto normy již v současné době.
Co chystá společnost SULKO jako jednička v inovacích na trhu s okny pro letošní veletrh stavební veletrh FOR ARCH?
Během podzimu 2015 představujeme nový produkt, který je opravdu bezkonkurenční. Jedná se o výrobek s názvem SULKO Vent. Když mám vystihnout podstatu jeho fungování, tak zkrátka jde o okno, které dýchá. Produkt SULKO Vent je určen primárně pro moderní stavby, které v zájmu energetické úspornosti bývají ve svém principu velice utěsněné a vyžadují řízenou výměnu vzduchu. Pokud možno s rekuperací tepla. Naše řešení je založeno na principu decentrální výměny vzduchu, kdy je rekuperační jednotka integrována přímo do rámu okna. Takovým řešením odpadají problémy se vzduchotechnickými rozvody a umístěním rekuperační jednotky v prostorech místnosti, přičemž všechny požadované nároky na výměnu vzduchu zůstávají zajištěny a proto je mimořádně vhodné i pro rekonstrukce, říká jednatel společnosti SULKO Libor Suchánek.
FOR ARCH 2015, stánek SULKO v hale 3, číslo 3B 08, 15. – 19. září 2015
Zdroj: www.sulko.cz
SULKO Vent - rám s tlumiči hluku, obnovitelnými filtry, s vysoce efektivním zásobníkem s 90% zpětným poskytováním tepla.
SULKO Vent - rám s tlumiči hluku, obnovitelnými filtry, s vysoce efektivním zásobníkem s 90% zpětným poskytováním tepla.
SULKO - spolehlivá okna a dveře Poslat poptávku