Rýhované desky na pochozí plochy Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek všechna kritéria pohodlí a příjmeného doteku bosou nohou, ale i celým tělem, splňují desky z Traplastu! Nejenže si jimi zpříjemníte své bydlení, ale také pomůžete přírodě. Traplast je recyklovaný plast, tedy znovu využitý plastový odpad, který by jinak skončil na skládce. Veškeré produkty jsou vyrobeny výhradně ze směsových plastů a při jejich výrobě nevznikají žádné odpady, které by ohrožovaly životní prostředí.

Co je to Traplast?

O původu suroviny, ze které jsou rýhované desky vyráběné, nás může přesvědčit certifikát, který jejich výrobce řadí mezi odborné podniky pro nakládání s odpady. O kvalitě výsledných výrobků vypovídá i to, že recyklují a zpracovávají odpadní plasty do finálních výrobků dle ČSN EN ISO 9001 : 2001.

Vlastnosti recyklovaného plastu

I tento recyklovaný plast je opět plně recyklovatelný, čímž se ušetří spotřeba neobnovitelných zdrojů. Pro vás je jistě důležité, že není náročný na údržbu! Narozdíl od dřeva nemusíte výrobky z recyklovaného plastu natírat ani jinak impregnovat. Protože neabsorbují žádnou vodu, nemusíte se bát vlhkosti, ale ani hniloby. Jsou zcela odolné proti povětrnostním vlivům, udržují si barevnou stálost a mají výbornou nosnost.

Kde využijeme rýhovanou desku?

Rýhované desky oceníte na všech pochůzných plochách, od restaurační zahrádky, terasy a balkónu, přes zahradní chodníky, až po plochy kolem bazénů a molové můstky. Rýhované desky mají přírodní vzhled a jsou mnohem stálejší, proto jsou vhodnější než dřevo. Navíc je nemusíte pravidelně udržovat finančně náročnou impregnací.
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč, montáž
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč, montáž
Oproti zakládání teras z betonu je instalace rýhovaných desek jednodušší a není třeba základového výkopu. U bazénu je oceníte díky jejich protiskluzovému a příjemnému povrchu.

Technické parametry

Deska je z obou stran opatřena rýhováním, které má funkci především odvodňovací. Hustota a tvar rýhování jsou různé, můžete si díky tomu vybrat takové desky, které se vám budou nejvíc líbit a hodit. Desky jsou vyráběny o délce 150 cm, šířce 33 cm a síle 3 cm. Dodávány jsou v tmavě hnědé barvě, která působí přírodně a hlavně jsou stálé. Nemusíte se tedy bát, že vám časem zesvětlají působením sluníčka či deště. Nosnost desek je plně dostačující jejímu využití. Váha jednotlivých částí je 14,5 kg.

Montáž

Rýhované desky se připevňují na konstrukci, která by měla ležet na rovné ploše (stačí rovná plocha pozemku). Na konstrukci můžete použít hranoly (4 x 4 cm a 8 x 4 cm), které jsou také vyrobeny z recyklovaného plastu. Mají obdobné vlastnosti jako desky, nebudou tedy hnít, ani se jinak znehodnocovat.
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč, montáž
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč, montáž
Desky upravíte běžnými nástroji na kov a dřevo. Rozteč nosných profilů z hranolů by neměla být větší než 50 cm, aby byla konstrukce ještě stabilnější, je vhodné použít i příčné spoje. Při napojování desek musí vždy oba konce ležet na podkladovém rámu, díky tomu je zajištěna nosnost, kterou desky garantují a nedochází k prohýbání.

Aby bylo zaručeno dokonalé odvodnění pochůzné plochy, je třeba desky položit se sklonem 1 cm na 100 cm. Samotné desky pokládejte tak, aby měly na podélné straně dilatační spáru alespoň 12 mm. Nejvhodnějšími šrouby na uchycení desek jsou samořezné s antikorozní úpravou (6 x 60 mm), je ale třeba počítat s tím, aby jednotlivé otvory na šrouby byly nejméně o 3 mm větší než samotný šroub.

Nezapomeňte!

Velkou výhodou recyklovaného plastu je jeho nenáročnost na údržbu a stálost. Zapomeňte na natírání a shánění voděodolných laků či barevných nátěrů. Oproti betonu a dlažbě působí hnědé rýhované desky na vaší zahradě mnohem přírodněji a příjemněji. A v neposlední řadě vás jistě potěší, že koupí recyklovaných výrobků, které jsou navíc plně recyklovatelné, podpoříte životní prostředí. Už žádné další zahlcování přírody zbytečným odpadem!
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč
Foto: Transform a.s. Lázně Bohdaneč
Transform a.s. Lázně Bohdaneč Poslat poptávku