Čištění střechy (Zdroj: DOMERINO)

Hodně majitelů domů si myslí, že střechu jednou postaví a už vydrží na celý život. To je ale omyl. I střešní krytina potřebuje údržbu, aby spolehlivě sloužila desítky let. Profesionální čištění odstraní mechy a další nečistoty, které střechu poškozují. Impregnace ji zpevní a brání vsakování vody. Životnost střechy tak prodloužíte o mnoho let.

Jak poznat, že střecha potřebuje čištění

Střešní krytině nejvíce škodí mechy, lišejníky a další mikroorganismy. Jejich kořínky totiž prorůstají do povrchu a narušují ho. Do vzniklých mikrotrhlinek se vsakuje více a více vody. To nejen urychluje růst mechů, ale v mrazivém počasí se voda v trhlinkách rozpíná a praskliny se zvětšují.

Právě proto je nezbytné ze střechy vegetaci odstranit. Jak často čištění střechy provádět? Záleží na tom, v jaké lokalitě se dům nachází. Mechům a lišejníkům se daří ve vlhku. Proto rychleji zaroste střecha v blízkosti lesa, vzrostlých stromů, ve stínu nebo orientovaná na sever. Naopak osluněné střechy nevyžadují tak časté čištění.

Na čištění střechy nestačí domácí wapka

Aby bylo čištění účinné, je nutné odstranit mechy včetně kořínků a veškerých zárodků. A k tomu domácí wapka rozhodně nestačí. Hloubkové čištění zajistí profesionální firma, jako je společnost DOMERINO®.

DOMERINO® využívá špičkové stroje o tlaku 250–400 barů, s vysokým průtokem vody 20 litrů za minutu a s horkou vodou. Díky tomu zabíjí mikroorganismy i bez použití chemie. Dešťovou vodu svedenou ze střechy tak můžete bez obav používat na zalévání zeleniny i květin.

Podívejte se, jak profesionální čištění střechy od DOMERINO® probíhá.

Nanoimpregnace chrání střechu dlouhodobě

Po důkladném čištění DOMERINO® na střechu aplikujte nanoimpregnaci, která proniká hluboko do střešní krytiny a působí ve dvou fázích. Za prvé se trvale váže na minerální složky v betonu, a tak snižuje absorpci vlhkosti po dobu minimálně 5–8 let. Za druhé na povrchu vytváří perličkový efekt – voda se shlukuje do kapiček. To zajišťuje odpuzování vody a nečistot.

Impregnace tak účinně brání vsakování vody a chrání střechu před mrazy. Doba sušení po dešti se výrazně zkrátí, a tím se odstraní živná půda pro lišejníky a mechy. Aktivně tak předcházíte opětovnému růstu vegetace na střeše.

Nanoimpregnace střešní krytinu také zpevňuje a chrání ji před UV zářením. Střecha tak odolává každému počasí a prodlužuje se její životnost. Navíc se méně špiní a vy si tak můžete dlouhodobě užít její zářivý vzhled. Střecha vypadá zase jako nová, a tak prokoukne celý váš dům.

Zároveň nemusíte mít obavy o nezávadnost dešťové vody. Nanoimpregace neobsahuje žádná rozpouštědla, biocidy ani jiné zdraví škodlivé látky. Je naprosto neškodná pro lidi i zvířata. S dešťovkou tak můžete nadále zalévat svoji zahradu.

Potřebujete o čištění střech a impregnaci další informace? Kontaktujte nás, rádi vám zodpovíme konkrétní dotazy.