VIDEO: Moderní kachlová kamna jako plnohodnotný zdroj vytápění

Kachlová kamna přinášela teplo do našich obydlí už před mnoha staletími a nejinak je tomu i dnes. Jejich obliba navíc rok od roku stoupá a ohřát se u nich tak můžeme v čím dál větším počtu domácností. Mezi jejich hlavní výhody totiž patří jednoduchý, komfortní a téměř bezúdržbový provoz, extrémně dlouhá životnost v řádech vyšších desítek let a především neskutečně příjemné sálavé teplo, které ​kachlová kamna​ vyzařují.

Díky vysoké akumulační schopnosti kamen a objemné spalovací komoře můžete úplně zapomenout na přikládání. Stačí jednorázově vložit doporučenou dávku paliva, zapálit a nechat vyhořet. Energie ukrytá ve dřevě se naakumuluje do celých kamen a jejich povrch pak příjemně sálá dalších zhruba 20 hodin. Kamna tak často slouží jako plnohodnotný zdroj tepla, i když majitelé tráví celý den mimo domov.

Neopomenutelnou výhodou moderních kachlových kamen je nízký okamžitý výkon a tak se skvěle hodí do dobře zatěsněných domů s nízkými tepelnými ztrátami, které naopak tradiční teplovzdušné krby a kamna přetápí. A že vám kachlová kamna vzhledově nezapadají do představ o vašem obýváku? Žádný problém. Design těchto spotřebičů je zcela individuální a může mít nekonečné množství podob od tradičně rustikálních, přes moderní až po futuristické. Pro další informace navštivte www.krby-turyna.cz.