Lehčený beton

Objevte lehký beton a jeho výhody, které využijete především při rekonstrukcích podlah. Jeho hmotnost je až o 2/3 nižší než u běžného betonu. Díky tomu zbytečně nezatěžuje nosnou konstrukci stavby a také se s ním na stavbě lépe manipuluje. Lehký je nejen svou hmotností, ale také na přípravu. Suchou směs Liapor Mix nebo Liapor Mix final stačí smíchat s předepsaným množstvím vody a můžete se pustit do práce. Pracuje se s ním prakticky stejně jako s běžným betonem. Na rozdíl od něj je ale rychleschnoucí, tak je potřeba připravený beton bez větších odkladů zpracovat. Podlaha je pochozí už za 24 hodin, celková doba vysychání je zpravidla 5-7 dní. Dalším velkým plus jsou jeho tepelněizolační vlastnosti. Liapor Mix obsahuje místo běžného kameniva keramické kamenivo Liapor (keramzit), díky kterému má nízký součinitel tepelné vodivosti (0,14–0,19 W/mK ve vysušeném stavu).

Suchá směs pro přípravu lehkého betonu se vyrábí ve dvou variantách. Liapor Mix s hrubší strukturou (4-8 mm) je vhodný pro lehké tepelně izolační výplňové a vyrovnávací vrstvy podlah, kde zároveň zajišťuje požární ochranu rozvodů inženýrských sítí. Jemnější, potěrový Liapor Mix final (1-4 mm) se používá jako krycí a roznášecí vrstva.

Lehké betony Liapor Mix a Liapor Mix final je možné použít na tuhé podklady (tzn. klenbové, keramické nebo monolitické a prefabrikované betonové stropy), nedoporučuje se jejich použití na dřevěné trámové stropy a do potěrů těžkých plovoucích podlah (tzn. na vrstvy tepelné a kročejové izolace).

Liapor Mix i Liapor Mix final koupíte v e-shopu obchod.liapor.cz.