Trápí vás podlahové topení?

Trápí vás podlahové topení?

Rozhodujete se - nebo už jste se rozhodli pro komfortní způsob vytápění formou podlahového vytápění? Gratulujeme. Tento typ příznivě působí na lidský organismus, hodí se do všech místností a nejoptimálněji zajišťuje pocit tepelné pohody. Hledáte-li praktické rady a typy ohledně podlahového vytápění, pak máme něco pro vás. Nezajímají vás grafy, výpočty a tabulky, ale chcete znát jasné informace?

Perspektivní investice

Perspektivní investice

Mnoho lidí dává před novostavbami přednost starším domům a usedlostem, které mají své charisma a z jejich zdí dýchá kus tradice a života. Zkrášlování a postupné zútulnění takových prostor se stalo vášní pro mnoho kutilů. Úpravám a opravám se v takovém případě většinou nevyhneme a když už začneme, tak je opravdu výhodné začít rekonstrukci „z gruntu“ a opravit zejména celý potrubní systém. Doba pokročila a potrubí a další části domů už nejsou tím, čím bývaly kdysi. Na druhou stranu jednorázová investice do moderních materiálů a těsnění nám v budoucnu přinese citelné úspory v nákladech na energie.

Čistička odpadních vod?

Čistička odpadních vod?

Jak vyřešit otázku likvidace odpadních vod? Ekologickým, ekonomickým a estetickým řešením jsou domácí čističky odpadních vod.
Čističky fungující na aerobním principu mají tři části – v základním předčištění se odstraní hrubé nerozpustné části, při biologickém čištění potom dochází k oddělení kalu a třetí částí je prostor na skladování produktů čištění.
Pokusíme se vám mj. poradit, jak domácí čistička odpadních vod funguje, jak naložit s vyčištěnou vodu z čističky a v neposlední řadě i s tím, na koho se obrátit v případě, že se rozhodnete pro vlastní čističku odpadních vod.

Likvidace odpadních vod?

Likvidace odpadních vod?

Problémy spojené s výstavbou rodinného domu jsou nejednou noční můrou téměř každého, kdo se do tohoto zásadního životního úkolu pustil. Jedním ze svízelů je řešení kanalizace.
Problém je aktuální především na venkově, kde většinou není vybudovaná veřejná kanalizace jako ve městech. Jeden z důvodů, který zpomaluje vybudování kanalizace v menších obcích, jsou finance. Především proto jsou majitelé rodinných domů odkázáni řešit likvidaci odpadních vod vybudováním septiku nebo domácí čističky odpadních vod.