Vybrat bazén plastový či sklolaminátový? Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky Pokud máte pocit, že vašemu domu nebo zahradě něco chybí, že ještě nemáte ideální místo k odpočinku a relaxaci, je jedním z možných řešení koupě nového bazénu. Zvýší se tak i užitná hodnota vašeho bydlení a nemovitosti vůbec a zároveň vznikne místo, kde se dá volný čas trávit především v teplých dnech. V případě, že bazén zastřešíte, pak i v těch chladnějších.

Plastové bazény

Plastové bazény jsou vyrobené z homogenního kopolymeru, který je stabilizovaný vůči UV záření. Tyto bazény jsou zhotovené z materiálu, který je vhodný pro osazení jak v interiéru, tak v exteriéru. Jsou navržené a zkonstruované v souladu se všemi platnými normami a směrnicemi a jejich stabilita a životnost je opatřena zárukou. AMM bazény také samozřejmě odpovídají všem potřebným hygienickým předpisům a jsou opatřené certifikátem. Materiál, ze kterého jsou vyrobené, je tedy zdravotně a hygienicky naprosto nezávadný.

Boky těchto bazénů jsou tlusté 7 mm a jejich dno 8 mm. Bazény jsou vyztužené tak, že se dají zapustit do terénu nebo postavit na povrch. Vodorovně jsou opatřené lemem širokým 200 mm, svisle jsou obalené zdvojeným pláštěm s výškou 300 mm. Bazén se vsadí do železobetonové desky o tloušťce 100 – 150 mm. Boky bazénu jsou vyztužené svisle a počet těchto výztuh je závislý na tvaru bazénu. Celé olemování tak tvoří společně s vnějším opásáním bazénu velmi pevný kompaktní celek. Vodorovné olemování přesahuje přes okraje bazénu a tak je lze využít na sezení nebo třeba odkládání různých předmětů.

Bazény větších rozměrů se připravují formou polotovarů a montují se až na místě u zákazníka, základní betonová deska pro takový bazén pak musí být minimálně o 300 mm větší po celém obvodu. U menších bazénů, tedy s rozměry do 4 x 10 metrů, se provádí kompletní výroba v dílně. Základní barva bazénu je střední modrá, je však možné zajistit i barvené kombinace různých odstínů modré.
Foto AMM OTÁHAL, s.r.o.
Foto AMM OTÁHAL, s.r.o.

Sklolaminátové bazény

Sklolaminátové bazény mají díky kvalitnímu zpracování a kvalitě použitého materiálu velmi vysokou životnost. Jsou vhodné jak pro exteriérové, tak pro interiérové výstavby. K bazénům je dodávané veškeré příslušenství dle individuálního přání každého zákazníka. Jedinou jejich nevýhodou je to, že jsou tvarově nevariabilní. Vyrábějí se ve formách a tudíž jsou rozměrově a tvarově neměnné.

Bazény vyrobené ze sklolaminátu jsou dokonale hladké, jelikož jsou vyrobené jako jediný monolitický kus. Proto na nich nejsou žádné spáry, stopy po lepení nebo svařování. Bazény z tohoto materiálu nekřehnou, jsou tepelně a tvarově stálé a velice odolné proti mechanickému poškození. Další velkou výhodou bazénů ze sklolaminátu je možnost jejich repasování v případě poškození a to přímo na místě, bez jakýchkoli zásahů a úprav okolního terénu.

Sklolaminátové bazény mají takovou konstrukci, která umožňuje ponechat v nich vodu po celý rok, aniž by bazén jakkoli poškodilo její zmrznutí. Je však doporučené vodu na zimu odpustit až pod nejníž umístěnou armaturu. Detaily a podrobnosti týkající se správného používání sklolaminátových bazénů vždy najdete v návodu, který obdržíte po uzavření závazné objednávky.
Foto AMM OTÁHAL, s.r.o.
Foto AMM OTÁHAL, s.r.o.

Mobilní zastřešení

AMM OTÁHAL, s.r.o. se ve svém programu orientuje i na dodávky mobilního zastřešení bazénů. Tato zakázková výroba je vysoce variabilní a vyhoví tak i požadavkům nejnáročnějších zákazníků. Vybrat si můžete z jakéhokoli typu zastřešení. Lákadlem jsou i atraktivní design a velmi příznivé ceny. Zastřešení tvoří soustava dvou až osmi samostatných segmentů, které lze buď teleskopicky složit do sebe a nebo nad určenou plochou roztáhnout. Nosné prvky zastřešení jsou na přání zákazníka lakované buď čirým lakem nebo do barvy podle vzorníku. Výplně z polykarbonátu jsou pak nabízené v 6 různých barevných odstínech.

Nosnými prvky zastřešení jsou hliníkové profily, do kterých je vsazen jednokomůrkový polykarbonát s tloušťkou 8 – 10 mm. Jednotlivé části se posunují po speciální dráze pomocí silikonových koleček. Čelo je mobilní a je umístěné vy vyšším oblouku a jsou v něm instalované dveře pro vstup, posuvné či otvírací. U větších ploch je pak zastřešení rozdělené na dvě části. Prostor je nakonec dokonale utěsněn lištou s kartáčem nebo gumovým profilem.
Foto AMM OTÁHAL, s.r.o.
Foto AMM OTÁHAL, s.r.o.