Součástí skupiny KORADO se od 1. 8. 2018 stala společnost ThermWet s.r.o., díky které se produktové portfolio rozšířilo o centrální rekuperační jednotky. Ty se stávají běžnou součástí rezidenční výstavby a skupina KORADO jako největší tuzemský výrobce otopných těles, chce být aktivní i v dynamicky se rozvíjející oblasti řízeného větrání a rekuperace. 

Česká společnost ThermWet s.r.o. zajišťuje od svého vzniku v roce 2009 vývoj, výrobu, projekci a dodávku optimálních větracích systémů s rekuperací tepla do rodinných domů, bytů a malých komerčních prostor po celé České republice i na Slovensku. Pro KORADO a.s. jde o logický krok, kdy klasické způsoby vytápění jsou doplňovány o energeticky úsporné systémy využívaní tepla.
Rekuperace je nedílnou součástí moderní výstavby a považuje se za jeden ze základních prvků snižující energetickou náročnost. Řízené větrání je důležité pro udržení příznivého vnitřního mikroklimatu. Rovněž je vhodné i do stávajících objektů, kde je problém s vlhkostí, radonem či nedostatečným provětráváním obecně. Při rekonstrukcích a zateplování objektů často dojde k uzavření obálky domu. V důsledku toho dům přestane dýchat a hromadí se vlhkost, která způsobuje vznik plísní. Zároveň stoupá koncentrace CO2 a s ní spojené problémy s bolestmi hlavy. Řízené větrání je tedy ideálním partnerem pro revitalizaci domu.

ThermWet s.r.o. je dále členem sdružení Centrum pasivního domu, které vzniklo za účelem podpory, propagace a zajištění kvality standardu pasivních domů.

Zdroj: KORADO a.s.
Rekuperační jednotky ThermWet
Rekuperační jednotky ThermWet