Představujeme vám naprostou novinku, která sprchový proud vody dokonale přibližuje přírodě. Můžete totiž doma, ve svém sprchovém koutu, reálně prožít představu deště a přitom měnit teplotu vody jako dřív. Můžete ale vodní živel spoutat i rychlostí a přiblížit se tak masírujícímu vodopádu. Voda se vám tak stane užitkem i potěšením, místem pro váš odpočinek a relaxaci, ale i dokonalým prostředím pro vaše intimní chvíle.

Voda je fenomén, zdroj života i potěšení i nástroj, nejen tekutina. Ani před rokem 1990 jsme pro ni už nemuseli chodit v konvích, výběr kuchyňských a koupelnových baterií a sprch však byl velmi úzký a myslel především na užitek. Ze sprchy musela téct voda a to bylo v podstatě vše. Otevřením trhu pak samozřejmě došlo k průlomu i v tomto oboru. Pořád však přetrvávala konzervativní představa o proudu vody, který musí ze sprchy pod tlakem pravidelně vytékat jako z kropicí konve.

Značka Hansgrohe sprchy posunula ve vývoji o notný kus dál, ale svým způsobem vlastně i zpět, k přírodě. Přesvědčí vás nejen svým moderním a propracovaným designem, ale především i svými novými a chcete-li, přirozenými funkcemi. Pokud je hlavním kritériem vývoje inovace a pokud ta zároveň bere ohled na všechny představitelné i nepředstavitelné nápady designérů a vývojářů, vzniknou výrobky, které se pro lidi nakonec mohou stát doslova vášní. Projekt Raindance, což je označení pro zcela nové, inovativní typy sprch, teprve přináší skutečné potěšení ze sprchování a je vůbec otázkou, zda ještě lze jít dál jinak než obměnami jejich designu.
HANSGROHE
HANSGROHE
Na vaše tělo s Raindance dopadají skutečné kapky dešťové vody a to v proudu a intenzitě, jaké si právě přejete. Přitom sprchy Raindance poskytují zvenčí díky svému brilantnímu designu dokonalou vizuální představu a uvnitř jsou vybavené vynikající a přitom jednoduchou technikou. Můžete si nastavit jak jemnou dešťovou přeháňku, tak velmi oživující masážní zážitek. Rozmanitost voleb je zde prostě úžasná a to skutečně neplýtváme zbytečnými superlativy.
Úspěch sprch označených jako Raindance, konkrétně třeba XXL, je zakódován i v krátké rukojeti, plochém designu a nadměrně velké sprchové hlavici. Skutečně zde platí pravidlo, že velká sprcha toho opravdu dokáže víc. Výrobce dokonce tvrdí, že s přibývající velikostí sprchy roste i potěšení ze samotného sprchování. Mezi výrobky Raindance patří jak ruční sprchy s průměrem 100, 120 a 150 milimetrů, tak sprchy horní, umístěné napevno, s průměrem 180, 240, 350 a 600 milimetrů.

Další typové označení se nazývá Powered by AIR. Už v roce 1968 značka Hansgrohe navždy změnila komfort ve sprchování se sprchou označenou jako Selecta, což byla první ruční sprcha s nastavitelnými druhy proudů vody. Raindance, zavedená na trh v roce 2005, pak zažehla skutečný požár. I když, v případě vody by bylo lépe užít výraz povodeň. Důležité zde není množství vodních paprsků, ale jejich kvalita. Pomocí víření vzduchu se původně monotónní proud vody s pouhou nastavitelností intenzity změnou tlaku nyní promění v měkký a příjemný déšť. Dokonalá iluze se tak stává realitou. Můžete si však na druhou stranu nastavit i vydatnou vodní masáž, jako byste stáli pod vysokým vodopádem.

Pokud pak tyto nikoli již představy, ale reálné zážitky, doplníte vhodným designem své koupelny, od dlaždic, případných obrazů až po sanitární keramiku, teprve spojíte reálný zážitek i s iluzí. Jak jsme už upozornili na začátku, Raindance se vlastně pomocí technologie vrací obloukem k přírodě. Umí však ještě mnohem víc! Rozdílné záliby lidí při sprchování, v přímé závislosti na jejich individualitě, jsou startovacím motorem inovativních projektů Hansgrohe po celou dobu existence značky a Raindance je pak třešničkou na dortu i skutečným vyvrcholením vývoje. Na samém vrcholu stupně vítězů jsou nakonec systémy Raindance integrované do stěny a stropu. A to je teprve ten skutečný komfort spojený s jednoduchostí, přímočarostí a elegancí řešení.

Co se týká vkusu, lze si vybrat v zásadě mezi dvěma styly. E jako Elegance, vyznačujícím se měkkými a uceleně zakřivenými liniemi a S jako Style s redukovanými a geometricky vyhraněnými tvary.
HANSGROHE
HANSGROHE
Hansgrohe definuje pomocí Raindance i sprchování samotné. Oč při něm totiž vlastně jde? Především o to BÝT MOKRÝ. Přitom je zásadní myšlenka Raindance postavená na velkoplošných kotoučích tvarujících vodní paprsky pro velkoplošný sprchový déšť. Při stejné spotřebě použité vody se přitom voda mnohem efektivněji rozdělí a mnohem lépe tak tělo zahalí, jako byste stáli nazí v osvěžujícím dešti. Vrcholem je pak horní sprchování impozantním Rainmakerem, který je opět úplně novou kategorií sprch. Zároveň se objevují nové nespočetné možnosti využití systémů Raindance. Při takzvaném XXL sprchování s tvarovacími kotouči o průměrech od 100 do neuvěřitelných 600 milimetrů pak dosáhnete dokonalého potěšení ze sprchování například i společně se svým partnerem.
HANSGROHE
HANSGROHE
U systému AIR je pak u všech sprch Raindance díky províření vzduchem vytékající voda podle typu měkčí nebo tvrdší. A její každodenní užívání už tak není mycím stereotypem, ale doslova svátkem pro všechny naše smysly. Jak pro sluch, zní to jako dešťová přeháňka, tak pro pleť, která je vlastně naším na plochu největším a zároveň nejcitlivějším smyslovým orgánem. Voda, která je tak obohacena vzduchem, pak lidské tělo zcela obklopí a kromě jiného vytvoří příjemný pocit tepla či naopak chladu, nastavených dle libosti každého.

Pokud pak takovou sprchu nastavíte jako Rain AIR je jemně tekoucí voda velmi něžná, kapky jsou velké a obohacené vzduchem a sprchování je pak dokonce i velmi účinnou a neocenitelnou hydratační péčí o pleť. Naopak při nastavení Whirl AIR vzduch vodní paprsky zrychlí a vaše tělo je tak účinně masírované. Miliony drobných impulzů na vaše tělo doslova bubnují píseň prudkého deště a dodávají vám tak úplně novou, osvěžující energii.Existuje však ještě další varianta nastavení, Balance AIR, která mixuje měkký a něžný déšť s tvrdším proudem a to je hudba, při které je dobré si třeba opláchnout vlasy ošetřené šampónem.
A jak jsme již zmínili, Raindance v sobě zahrnuje systémy od jednoduché ruční sprchy, přes sprchovou sadu, sprchový panel, kdy se váš zážitek umocní proudem vody a vzduchu hned z několika sprch zároveň, až po velkoplošný sprchový déšť shora v kombinaci s termostatem umístěným na stěně. Pokud pak nemáte hluboko do kapsy, je možné všechny systémy zkombinovat a můžete se každý den rozhodnout pro jiný a to je teprve ten pravý koupelnový ráj. Nakonec zjistíte, že například vana je už úplně zbytečná. A co víc, takové sprchy jsou pak opatřené i speciální funkcí určenou proti usazování vodního kamene a tedy velmi trvanlivé.