Vzpomenout si na zimní mrazy se vyplatí i v červenci Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky Přišlo léto a po dlouhé zimě se nám již nechce myslet na mrazivé počasí, kdy jsme doma museli neustále přikládat do kotle, abychom vytvořili útulný domov. České domácnosti letos vydaly horentní sumy za topení a meteorologové hrozí, že příštích několik desetiletí to nebude jiné. Ceny energií navíc neustále stoupají a ČEZ se svými cenami snaží přiblížit standardu v západních zemích Evropské unie.
Právě proto bychom se za zimou měli ještě jednou ohlédnout a popřemýšlet, jak příští rok ušetřit, aniž bychom domov proměnili v mrazivou jeskyni s vnitřní teplotou 15°C.

Alternativ úspor financí samozřejmě existuje několik, ale je pouze jediná, při které nemusíte vyrobit žádnou dodatečnou energii. Tou je zateplení domu. Naopak, pokud svůj domov ochráníte před zbytečným únikem tepla, ušetříte na energii 40 až 60%. Zvlášť, když se vám vložené investice vrátí zhruba do pěti let.

V posledních letech si tuto skutečnost uvědomuje čím dál více lidí, zateplování budov se stalo moderním způsobem úspory energie. Zateplují se rodinné domky, vilky, ale i celá sídliště.
Nabídka různých zateplovacích systémů je skutečně pestrá. Zateplení si můžete dojednat snad u kterékoli firmy, která prodává stavební materiál. Bohužel se často se stává, že lidé se bezhlavě a s nadšením pustí do zateplování svého obydlí, aniž by si uvědomili nástrahy, které je mohou na jejich cestě za lepším bydlením potkat.

Otázkou tedy není, zda zateplit či ne, ale jak. Při celkově špatně navržené izolaci se můžete místo na teplo těšit na plísně na zdech, v obvodovém zdivu může zůstávat vlhkost, což by mohlo vést až k narušení celé konstrukce. Problémů, kterých se lze vyvarovat správně navrženým způsobem a druhem izolace, je daleko více. Rozhodně by vás ale tato možná úskalí neměla odradit od izolace vašeho domku.

Daleko lepší je poradit se s odborníky, kteří zateplování a stavebním konstrukcím rozumí. V České Krumlově vám firma Pavlín (sídlo v areálu Ambit) zdarma vypočítá optimální tloušťku izolace, doporučí, který druh je pro dotyčný objekt nejvhodnější a samozřejmě také poradí, jak napravit chyby, které se mohou při zateplování stát.
Foto PAVLÍN – povrchové úpravy fasád.
Foto PAVLÍN – povrchové úpravy fasád.
PAVLÍN
Poslat poptávku