Zakladatelé Wuders se společníkem Václavem Staňkem v dílně v Hodoníně (Zdroj: Wuders) Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

S úctou k tradici, šetrně k přírodě”. Rodinná firma z Hodonína ručně a s láskou vyrábí ikonické produkty z masivu a oceli, protože věří tomu, že spokojený život začíná doma.

Poctivá ruční práce a originální design

Značku Wuders založili v roce 2017 bratři Herkovi - dvojčata Jan a Dominik, ke kterým se později přidal i nejstarší Václav. K řemeslu je přivedl jejich otec. Naučil je, jak dřevo opracovávat a vyzdvihovat jeho přirozenost a ušlechtilost. Vznikla tak firma, kde se setkávají generace, pokračuje se v rodinné tradici a dbá se na to, aby produkty byly kvalitní a jejich výroba nezatěžovala životní prostředí.

Jídelní stůl Buffalo z dubového masivu v odstínu natural žlutý (Zdroj: Wuders)
Jídelní stůl Buffalo z dubového masivu v odstínu natural žlutý (Zdroj: Wuders)

Veškeré produkty Wuders vznikají pod rukama zkušených konstruktérů, truhlářů a svářečů převážně z dubového masivu a oceli. Hlavním designérem je nejstarší bratr Václav. Asi by to o sobě neřekl, ale je to velký puntičkář a perfekcionista. Výrobky musí být dokonalé a bezpečné. A to nejen z pohledu uživatele. Všechny kousky prochází pečlivým testováním a zátěžovými zkouškami. Když je hotovo, můžete si tak být jistí, že produkt, který vám bude doma dělat radost, vydrží jak z bezpečnostního, tak z praktického hlediska. Dřevo je totiž na konci procesu ošetřováno přírodním tvrdým voskovým olejem. Ten zaručuje, že mu neuškodí ani rozlitá káva a zároveň nechává dřevo dýchat. Masiv je totiž živý materiál, který neustále pracuje. “S oblibou říkáme, že dřevo je dokonalé ve svých nedokonalostech a odlišnostech,” doplňuje Václav. 

Police Golden Gate z dubového masivu a kovu (Zdroj: Wuders)
Police Golden Gate z dubového masivu a kovu (Zdroj: Wuders)

Produkty do každé domácnosti

Wuders z kapacitních důvodů ukončili zakázkovou výrobu v roce 2018, aby ale zákazníci nemuseli slevovat ze svých nároků a požadavků, je pro ně přímo na e-shopu připravena možnost vlastní konfigurace. Mohou si tak u svého vyhlédnutého kousku zvolit ideální rozměr, odstín dřeva, barvu kovu a dokonce i styl okraje desky. Pokud tedy sháníte jídelní stůl pro velkou rodinu, nebo specifický konferenční stolek do obýváku, jste u Wuders správně. Ačkoliv má stále největší zastoupení na e-shopu nábytek do interiéru, přibývá produktů v segmentu doplňků jako jsou nejrůznější vychytávky na pracovní plochy a nejnověji i zahradního nábytku. 

Truhlík na květiny z dubového masivu a kovu (Zdroj: Wuders)
Truhlík na květiny z dubového masivu a kovu (Zdroj: Wuders)

Produkty s příběhem

Jedinečnost produktů od Wuders nehledejte jen v designu. Každý produkt je totiž něčím inspirován. Ať už to je dětský hrdina, oblíbená kniha nebo třeba známý lékař. Zákazník si tak kupuje nejen kus dřeva ale i příběh, který se s produktem pojí. Například konferenční stolek Foglar je inspirován příběhy Rychlých šípu, které mají bratři Herkovi moc rádi. Jeho podnoží připomíná tvar ježka v kleci a dubová deska zase letku šípu. Majitelé těchto jedinečných produktů tak mohou návštěvám vyprávět nejen to, že je daný kousek vyrobený ručně v ČR, ale i příběh jeho designu. 

Konferenční stolek Foglar z masivu s bílým podnožím (Zdroj: Wuders)
Konferenční stolek Foglar z masivu s bílým podnožím (Zdroj: Wuders)
Přírodní okraj desky jídelního stolu Cowboy (Zdroj: Wuders)
Přírodní okraj desky jídelního stolu Cowboy (Zdroj: Wuders)