Jak udržovat běžné zahradní nářadí

Jak udržovat běžné zahradní nářadí

I hrábě, lopaty a lopatky, nože, pily, zahradní nůžky, vidle, rýče, sekery, kalače a další nářadí je třeba pravidelně udržovat a na podzim také zazimovat. Jak?

Podle čeho vybrat zahradní nůžky

Podle čeho vybrat zahradní nůžky

Vybrat si můžeme z široké škály typů a provedení zahradních nůžek podle toho, k čemu jsou určeny. Ty nejdrobnější použijeme na bonsaje a bylinky, teleskopické dvoučepelové nůžky s převodem zase k řezu výše položených větví.

Vybíráme zahradní nůžky

Vybíráme zahradní nůžky

Zahradní nůžky používáme celoročně, v letním období jsou však využívány nejčastěji. Jak vybrat ty správné?

Kvalitní nářadí usnadní práci na zahradě

Kvalitní nářadí usnadní práci na zahradě

Výběrem správného a kvalitního zahradního nářadí si práci na zahradě usnadníme. Zvládneme ji pak mnohem rychleji a bez větší fyzické námahy. Jaké nářadí by nám nemělo chybět pro údržbu zahrady a jaké by měly být jeho vlastnosti? Jak o nářadí pečovat a kde ho uložit, aby vydrželo co nejdéle? A jak správně dezinfikovat příjemný doplněk zahrady, kterým je bazén?

Fiskars - nenahraditelné zahradní nářadí

Fiskars - nenahraditelné zahradní nářadí

Ať už je pro vás práce na zahradě koníčkem nebo nutností, měli byste vědět, že i namáhavou práci je možné si zjednodušit. Právě kvalitním nářadím můžete předejít mozolům na svých rukách a ušetřit si záda.

Na zahradu jen se stroji <BR>od ELVA PROFI s.r.o.?

Na zahradu jen se stroji
od ELVA PROFI s.r.o.?

První sluneční paprsky dávají jasně najevo, že čas nervózního přešlapování zahrádkářům pomalu končí. Právě nastává ta pravá chvíle pro inventuru nářadí a strojů, které nám pomohou dát zimou zpustošené zahradě znovu původní lesk.

Pořiďte si na zahradu pomocníky

Pořiďte si na zahradu pomocníky

S jarem, kdy příroda opět ožívá, přicházejí ke slovu jarní práce na zahradě. Pro někoho radost, pro jiné úmorná dřina. Pojďme však rukám a zádům ulehčit.
Na trhu existují pomocníci, se kterými práce půjde lépe od ruky a mozoly se již vašim rukám vyhnou. Jak si správně vybrat v široké škále zahradního náčiní? Čekáte od něj funkčnost a maximální pohodlí při práci? Poradíme vám...

Drtiče dřeva poslouží nejen po Vánocích

Drtiče dřeva poslouží nejen po Vánocích

Za pár dní přestane většinu českých domácností zdobit nastrojený stromeček. Jako již tradičně většina z těchto živých symbolů Vánoc skončí v kontejnerech. Pokud ale chcete, aby vám stromeček byl ku prospěchu i po vánočních svátcích, měli byste začít uvažovat o pořízení štěpkovače dřeva nebo drtiče zahradního odpadu.

Proč si neusnadnit práci s ruční pilou?

Proč si neusnadnit práci s ruční pilou?

Topná sezóna je v plném proudu. Pokud vám již docházejí zásoby dříví nebo chcete - li zásoby paliva rozšířit, může být v takovém případě užitečným pomocníkem motorová nebo elektrická pila.
Přednosti takovýchto druhů pil, s nimiž můžeme velmi snadno manipulovat, ocení především ti majitelé domů, chat nebo chalup, kteří pro topení využívají levnější kulatinu přímo z lesa. Její zpracování na klasické 'cirkulárce' totiž není snadné – díky použití pily tak odpadne v tomto případě nezbytná fyzická námaha.

Konec dřiny, začíná zábava !

Konec dřiny, začíná zábava !

S vlastnictvím bytu, ale především rodinného domu, je spjata řada domácích prací, které je nutné čas od času provést. Pokud k tomu vlastníte i zahradu, je již naprostou nezbytností vybavit domácí dílnu nářadím, které je po ruce v případě potřeby a pomůže udržovat estetiku domova a jeho okolí na patřičné úrovni.