Tepelný odstraňovač plevele Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Zahrady plné plevele často působí nevzhledným a neupraveným dojmem. Plevel je rostlinou, která odebírá vláhu a živiny úrodě kolem něj a většina zahrádkářů se tedy zcela oprávněně chce plevele zbavit, pokud možno co nejsnadněji. Ne vždy se ale zadaří. Mezi nejčastější plevele patří svlačec rolní, pýr plazivý, nebo známá smetánka lékařská, a kdokoli, kdo se v minulosti již s těmito plevely potýkal, ví, že zbavit se plevele není žádná zábava.

Jak odstraňovač použít?

Podstatné je, s likvidací plevele začít, jakmile jej objevíme, jinak hrozí, že vysemení a rozšíří se. Eradikace v pozdějších stádiích je mnohem komplikovanější a nepříjemnější. Při odstraňování plevele musíme být důslední, proto se nabízí mnoho zahradních pomůcek, které mají celý proces zjednodušit, urychlit a zajistit jeho kompletní vymýcení.

Použití odstraňovače plevele
Použití odstraňovače plevele

Výhody tepelného odstraňovače oproti jiným řešením

Mezi populární způsoby odstraňování plevele patří chemické postřiky a pěny, které se zacílí pouze na plevel a zajistí jeho kompletní zmizení. Tyto přípravky se nikdy nesmí používat na čerstvě posečený trávník, nebo za deštivého počasí, jinak nemusí fungovat, nebo mohou poškodit i ostatní rostliny a úrodu. Zahrádkáři, kteří jsou s chemickými přípravky nezkušení, nebo kteří nechtějí aplikovat chemický postřik, proto často hledají nechemické alternativy.

Co odstraňovač plevele ještě dovede
Co odstraňovač plevele ještě dovede

Rychlé a bezpečné řešení problému s plevelem

Příkladem odstraňování plevele bez chemie je Elektrický odstraňovač plevele, který je praktickým pomocníkem v každé domácnosti. Nejenže rychle, bezpečně a bez chemikálií zbavuje plevele, ale dá se použít i jako horkovzdušná pistole pro odstraňování starých laků a barev, nebo pro rozdmýchávání ohně.

Jak to funguje?

Ihned po použití se zdá být rostlina nedotčena, ale po několika dnech začne viditelně odumírat. Tepelný paprsek dosáhne až ke kořenům rostliny a výrazně zpomaluje její růst. Odstraňovač má dlouhou rukojeť, za kterou se příjemně uchopí a není proto potřeba se ohýbat nebo klekat. Odstraňovač je přenosný a lze jím zachytit i rostliny, které by jinak byly mimo náš dosah, jako jsou například mechy pod okapy.

Odstraňovač plevele a nebo led lampa?
Odstraňovač plevele a nebo led lampa?

Existuje více způsobů odstraňování plevele bez chemikálií než tento, pokud se vám hubení plevele teplem nezamlouvá, doporučujeme sáhnout po jiných nápadech. Můžete se například podívat po speciální kleštích k vytrhávání plevele, nebo po babských receptech. Každý zahrádkář je své zahrádky pán a důležité je, aby se z každého rozhodnutí vždy těšila nejen zahrádka, ale i její majitel.