Zdravé, krásné a profesionální vytápění Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Želetavská kamna mají jméno. Skutečně jsou vyráběna na Vysočině v obci Želetava. Ta je známa především výrobou sýrů, ale strojírna Brabenec, která Želetavská kamna vyrábí, byla založena již v roce 1922 a je stále rodinnou firmou. A filozofe strojírny je jednoduchá. Želetavská kamna musí být krásná a přitom sloužit pro profesionální vytápění nemovitosti. Představujeme 5 dobrých důvodů, proč se rozhodnout právě pro Želetavská kamna.

1. Zdravé topení

Mnoha studiemi je prokázaný pozitivní vliv sálavého tepla z kachle na lidský organismus. Sálavé teplo navozuje pocit tepelné pohody při nižších teplotách než nabízí teplo konvekční, což znamená značnou úsporu nákladů. Sálavé teplo prohřívá předměty a ne vzduch, proto při vyvětrání neztrácíte teplo. Měření prováděná před lety doc. Buřivalem z VUT v Brně ukázala schopnost kachlových kamen vytvářet lehké záporné ionty kyslíku, jde v podstatě o princip ionizéru.

2. Úspora je víc než sleva

S cenou kamen je to podobné jako s jinými produkty na trhu. Čím levnější pořizovací cena, tím dražší provozní náklady a nižší životnost. Na výrobu Želetavských kamen se používají pouze kvalitní materiály (4 mm kotlový plech, kachle od českých s slovenských kachlářů…), které zaručí dlouholetý bezproblémový provoz. Účinnost Želetavských kamen se pohybuje mezi 80-85%. Úspora dřeva na sezónu se tak pohybuje v tisících Kč.

3. Energetická nezávislost

V dnešní šílené době člověk ani zdaleka nemůže tušit, zda někdo někde zavře kohout s plynem či ropou a uhlí také nepřibývá. Člověk se ale může stát nezávislým na vrtoších politiků a cenách komodit. Dřevo je jeden z mála obnovitelných zdrojů. I za 2. Světové války se v Čechách smělo jezdit pouze auty na dřevoplyn, jelikož veškerý benzín šel na frontu.
Krbová kamna Želetava
Krbová kamna Želetava
Krbová kamna Želetava
Krbová kamna Želetava

4. Pravidelný servis

Prodejem kamen zákazníkovi to pro většinu výrobců končí. Strojírna Brabenec ale začala na základě požadavků svých zákazníků nabízet pravidelný servis. Technik navštíví zákazníka před topnou sezónou, kamna rozebere, vyčistí, prohlédne a případně vymění spotřební části (izolaci spalovací komory, těsnění…). S kamny se to má stejně jako např. s autem. Pravidelný servis zaručí dlouhý a bezproblémový provoz.

5. Kamna přesně pro Vás

V Želetavě preferují individuální přístup k zákazníkovi. Program „kamna šitá na míru“ umožňuje zákazníkům přímo se podílet na tvorbě designu kamen. Vytváří si tak vlastní originální kachlová kamna za zcela přijatelnou cenu ve srovnání s individuální kachlovou stavbou od kamnáře.

Když pojedete přes Želetavu třeba na dovolenou do Rakouska, Chorvatska nebo jinam, zastavte se u nás v podnikové prodejně podívat se, jak umíme skloubit krásu a profesionalitu vytápění. Nebo navštivte naši podnikovou prodejnu v Brně-Popůvkách. U dobré kávy a praskajícího ohně vymyslíme kamna třeba právě pro Vás.
Krbová kamna Želetava
Krbová kamna Želetava
Seznamte se s krbovými kamny Želetava na veletrhu FOR ARCH 15. až 19.9., v hale 7, na stánku C 02, kde vystavuje strojírna Brabenec s.r.o.
Zdroj: www.brabenec.info
Brabenec, spol. s r.o. Poslat poptávku