Zelené střechy nad Prahou

Zelené střechy nad Prahou

Pokud chce někdo v Česku poznat komplexní přístup k ekologickému bydlení, navíc bytovému, zavítá pravděpodobně do Malešic, konkrétně do domů Ecocity, které zaujmou kromě jiného i zelenými střechami.

Zelené stěny – vertikální zahrady v interiéru

Zelené stěny – vertikální zahrady v interiéru

Zelená stěna je originálním kouskem přírody, kterou můžete mít v interiéru. Při ozeleňování stěn v interiéru je světlo neodmyslitelnou součástí a rozhoduje o kvalitě vývoje, ale i trvanlivosti použitých rostlin.

Zahrada na střeše a stěnách

Zahrada na střeše a stěnách

Zelené střechy a vertikální zahrady (svislé stěny) zkrášlí stavby, poskytnou kousek zeleně i uprostřed rušného velkoměsta a na plochých střechách pak i kousek uměle vytvořené zahrady.

Co přináší zelené střechy?

Co přináší zelené střechy?

Střešní plocha plochých nebo mírně skloněných střech nemusí být vždy jen nudná. Díky zeleni můžeme dát střeše zcela nový rozměr a to nejen v oblasti estetiky ale také v její funkčnosti.

Střešní zahrady – pohled do zeleně

Střešní zahrady – pohled do zeleně

Jednou z možností, jak zvětšit plochy, již tak ubývající zeleně a to nejen ve městech, je vybudovat střešní zahradu. Ptáte se proč zvolit střešní zahradu?
Zelená střecha zmenšuje výskyt smogu a zlepšuje mikroklima kolem domu, prodlužuje životnost střechy regulací jejích teplotních výkyvů a zvyšuje životní kvalitu ve městě.
Kde je možné použít zelené střešní zahrady? Jak postupovat při rozhodování o složení střechy?

Zelený boom na střechách

Zelený boom na střechách

Takzvané zelené střechy, tedy střechy porostlé vegetací, nejsou u nás zatím častým jevem. Jejich tradice je však dlouhá. Už od dávných časů využívaly především severské národy zelených střech jako ochrany před drsnými klimatickými podmínkami. Díky novým kvalitním izolačním materiálům a pěstebním substrátům, není ozelenění střechy již žádným problémem.
Bez potíží lze ozelenit střechy vodorovné, pultové a sedlové se sklonem do 30 °.