Balkon – ozdoba nebo ostuda paneláků? Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky Máte chuť zrealizovat vaše kreativní nápady v prostoru panelákového balkonu a ať zdobíte jak zdobíte, vypadá pořád jenom jako zašedlá příšera? Navíc si často musíte dávat pozor kam šlapete a ozývají se vám pod nohama prapodivné a nevábné zvuky staré nemoderní konstrukce. Odpuzují vás vybledlé šedé barvy stěn a hnědavá rez na zábradlí? A kolik času vlastně na balkonu trávíte? Nebo vám pobyt na vašem balkonu ani nepřipadá jako přitažlivě a příjemně strávený čas v pěkném a komfortním prostředí? Chcete změnu?

V dnešní době si problém zastaralosti panelových domů dobře uvědomujeme. Nezbývá nic jiného, než investovat do celkové rekonstrukce a regenerace - balkony nevyjímaje. I ten má svou životnost, která se pohybuje v rozmezí od dvaceti do pětadvaceti let. Je-li balkon starší, vyskytují se známky pokročilé koroze a celkového havarijního stavu vůbec. V takovém případě se nejvhodnějším řešením stává jeho celková výměna. Před výměnou ovšem doporučujeme statické posouzení momentálního stavu balkonu a porady s odborníkem, který vám často může doporučit i další postup opravy domu.

Dnešní nabídka balkonů je pestrá: od dřevěných až po kvalitní ocelové konstrukce, které jsou pro panelové domy jedny z nejvhodnějších a nejvýhodnějších. Vyrábí se podle nových technologií, které zajistí bytelnost balkonu a až třínásobné prodloužení životnosti, než u zastaralých typů.
Životnost balkonu je samozřejmě závislá na jeho údržbě a na jeho schopnosti odolávat vnějším vlivům. Pro tento účel je struktura ocelových závěsných obloukových balkonů opatřena žárově zinkovanou nerezovou konstrukcí.

Dešťovou vodu výborně odvádí žlábek, který je umístěn ve speciálně protiskluzově upravené podlaze. Materiálem, který podlahu tvoří, je slzičkový hliníkový plech, který snižuje celkovou hmotnost balkonu. Opláštění balkonu si můžeme podle svého vkusu vybírat nejen z různých barev, ale také z různých druhů materiálů. V nabídce se samozřejmě počítá s možností umístění praktických sušáků na prádlo stejně tak jako s místem pro vaše truhlíky a květináče. Rozhodnete-li se v rekonstruování panelového domu pokračovat se zateplováním, závěsné ocelové balkony vám rozhodně nebudou překážet.

Kompletní výměna balkonu je jednorázová, avšak perspektivní investice. Její výsledek bude zajisté trvalejší, než zoufalé snahy zachraňovat třicetileté, vlhkostí proniklé konstrukce. Opravování degradovaných nátěrů vyřeší problém pouze dočasně, takže náklady na opravy a výměny zrezivělých a poškozených částí se budou s postupem času zvyšovat.
Foto OCELOVÉ KONSTRUKCE s.r.o.
Foto OCELOVÉ KONSTRUKCE s.r.o.
Jak probíhá montáž nových balkonů?
Montáž balkonů provádí např. firma OCELOVÉ KONSTRUKCE s.r.o. s komplexním servisem po celé České republice. To v praxi znamená demontáž starých balkonů, jejich řádná likvidace odpovídajícím způsobem a doprava a montáž nových závěsných obloukových balkonů podle vašeho výběru. Díky tomuto komfortnímu servisu budete mít se zkrášlováním vašeho domu jen minimální starosti.

Proměnou a rekonstrukcí by v blízké budoucnosti měli nejen z estetických, ale především z bezpečnostních důvodů projít všechny zastaralé balkony panelových domů. Tato Změna kladně přispěje i k celkovému vzhledu budovy. Nechte se inspirovat elegantními barevnými variacemi a proměňte leckdy více méně nevyužívaný prostor balkonu v příjemné místo například pro posezení na čerstvém vzduchu.
Foto OCELOVÉ KONSTRUKCE s.r.o.
Foto OCELOVÉ KONSTRUKCE s.r.o.
Ocelové konstrukce s.r.o. Poslat poptávku