Barevná dlažba zvýrazní zahradu Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky Při vytváření okolí svého bydliště či zahrady je nutné do tohoto prostoru umístit také zpevněné plochy či zpevněné cesty v trávníkových plochách. V dřívějších dobách se tyto plochy vyznačovaly množstvím co nejlevnějšího nebo obyčejného betonu či betonových dlaždic, proč ale používat materiály, které jsou dnes již raritou a chladný povrch, nikoho netěšící a nevzhledný, vystřídali různě barevné a tvarově velice různorodé zámkové dlažby a vegetační tvárnice.

Při každém návrhu a budování zpevněných ploch na vašem pozemku je třeba poradit se s odborníkem, nabídka typů dlažeb a vegetačních tvárnic na trhu totiž masivně vzrůstá a dosahuje veliké variability. Dlažba by měla plnit svůj účel, také technické údaje musí odpovídat pozdějšímu využití této plochy (myšleno je tím určité rozmezí zatížení). Jednoznačnou výhodou zámkových dlažeb je již zmiňovaná variabilita skladby, různé tvary, barevné a povrchové útvary. Jednotlivé díly zámkové dlažby jsou vyrobeny z vysoko pevnostního betonu metodou vibrolisování s užitím dvou vrstev.

Technologie vibrolisování s užitím dvou vrstev zajišťuje:
  • pevnost v příčném tahu
  • mrazuvzdornost
  • odolnost proti chemickým rozmrazovacím prostředkům
  • optimální drsnost povrchu a obrusnost
  • vysokou funkční kvalitu
  • mimořádně vysokou estetickou kvalitu
Foto Zámková dlažba - Tojflová - strojní pokládkazámkové dlažby
Foto Zámková dlažba - Tojflová - strojní pokládkazámkové dlažby
U barevných výrobků je plně probarvená vrchní nášlapná vrstva, jádrová vrstva je pak pouze tónovaná. Z důvodů použití čistě přírodních materiálů nelze garantovat jednostnost barevného odstínu v průběhu delšího časového období. U výrobků neprobarvených i probarvovaných se může vyskytnout bílý povlak na jejich nášlapné vrstvě, která zapřičiní dočasný barevný rozdíl. Jde o takzvaný výkvět, vzniklý chemickou reakcí, způsobenou hydratací cementu. Je to jev pouze dočasný a neovlivnitelný, který není důvodem k reklamaci. Výkvět poměrně rychle zmizí.
Barvy zámkových dlažeb jsou tónované do šedé, černé, bílé, červené, hnědé, javoru, okru, žluté, zelené a modré. Běžně se využívá i kombinací několika pigmentů v systému COLORMIX. Sem patří barevné povrchy komerčních označení Harmony, Noarblanc, Prestige a Rustical. Povrchové úpravy pak mohou být Standard, Sand, Excellent, Aqua čedič, Aqua mramor, Aqua pískovec, Drena a Štípané povrchy.
Foto Zámková dlažba - Tojflová - strojní pokládkazámkové dlažby
Foto Zámková dlažba - Tojflová - strojní pokládkazámkové dlažby
Zámková dlažba CS-BETON spol. s r.o. (popis jednotlivých produktů):

Area je velkoprostorová dlažba složená z jednoho kamene a vytvářející velkou plochu. Je určená pro povrchy větších velikostí nevyžadující jemného dekoru.
Cihla rovné hrany je speciálně určená na pojíždějící plochy, například pro parkoviště nákupních center a pro pojíždění prostředky s malým průměrem kol.
Cihla je vhodná pro širší užití jak v moderních, tak i v historických zástavbách.
Cihla pro nevidomé je určena pro nevidomé občany a má speciální hmatovou úpravu povrchu. Slouží jako doplněk systému Quadro, Cihla, Kostka.
City je speciální tvarové a povrchové řešení, které slouží k náhradě do historických center. Jeho dekorativní a variabilní skladba je velkou výhodou.
Classico je originální a vysoce variabilní dlažba, vhodná pro luxusní a historické zástavby.
Histori je velmi dekorativní, historizující dlažba, vhodná pro rodinné zahrady i pro městské zástavby. Je tvořena ze tří velikostí řazených do skladby.
Dlažba Paltico je vhodná pro luxusní objekty i městská centra. Je originální svým tvarem i variabilitou své skladby.
Vario je dlažba, která je díky množství kombinací (jak barevných, tak i tvarových) vhodná pro nové i starší zástavby a vytváří příjemný dekor.
Kostka je typ dlažby vhodný do historických center i moderních zahrad.
Dlažba Kost je mimořádná svou pevností a díky základnímu tvaru vyhovuje pro vodorovně namáhané plochy.
Dlažba Quadro je předurčena k širšímu využití v historických i moderních zástavbách.
Vlnka je velmi dekorativní dlažba, vhodná pro luxusní zahrady i pro historická centra měst.
Vegetační tvárnice CSB (VG 45x30x8; VG 60x40x10) umožňují stabilizaci svahů, zpevnění koryt řek a zpevnění ploch pro velká zatížení. Zatravnění a určitý podíl zeleně přitom zvyšují celkové zpevnění plochy.
Zámková dlažba - Tojflová Poslat poptávku