Vdechněte svému domu nový vzhled

Vdechněte svému domu nový vzhled

Máte starší dům a chystáte se na rekonstrukci? Plánujete zateplovat a uvažujete o tom jakou zvolit fasádu? Odpovědí mohou být obkladové pásky Terca Klinker v 8 různých vzhledech připomínajících klasické cihelné zdivo. Toto řešení je velmi oblíbené pro svůj vzhled a bezúdržbovost.

Cihelná dlažba moderní nebo ze starých cihel, jak cihelnou dlažbu pokládat

Cihelná dlažba moderní nebo ze starých cihel, jak cihelnou dlažbu pokládat

Cihelná dlažba vyráběna průmyslově a nebo ručně, ve venkovním prostředí plní funkci dokonale, staré cihly by zde příliš neuspěly, ovšem v interiérech a nebo střechou zakrytých terasách lze použít i cihly z bouraček. Ať již ale použijeme jakékoli pálené cihelné materiály, vždy je pro jejich správné fungování v podobě dlažby nutná bezchybná pokládka.

Cihlová fasáda je prostě výhra

Cihlová fasáda je prostě výhra

Vybíráte fasádu pro svůj dům? Zvolte cihlový obklad nebo fasádu vyzděte z lícových cihel. V obou případech rozhodně neuděláte chybu, naopak. Cihlová fasáda je velmi praktická, protože nevyžaduje žádnou údržbu a má neomezenou životnost.

Inspirujte se: Odhalené cihly v interiéru

Inspirujte se: Odhalené cihly v interiéru

Cihly už se dávno neschovávají pod omítkou a vrstvy nátěrů nejrůznějších barev. Naopak, zažívají své znovuvzkříšení. Cihly tu vždy byly a budou. Vytvářejí příjemnou a romantickou atmosféru domova. Hodí se do kterékoliv místnosti vašeho domu nebo bytu, interiéru či exteriéru.

Pálené cihly, obkladové pásky a cihelná dlažba pro originální domov

Pálené cihly, obkladové pásky a cihelná dlažba pro originální domov

Pálené cihly jsou staletími ověřeným materiálem. Většinou ale zmizí pod omítkou, navíc se dnes staví nosné zdi a příčky především z pálených tvárnic, nikoli cihel tradičních tvarů. Právě elegantní vzhled klasických pálených cihel však dodá stavbám punc originálního vzhledu. A právě to dovedou cihly lícové a obkladové pásky. Pokud je pak doplníme cihelnou dlažbou, výsledek bude vypadat neuvěřitelně.

Nesmrtelná krása moderního bydlení!

Nesmrtelná krása moderního bydlení!

Současná doba nám dává možnost nepřeberného výběru materiálů, které můžeme použít při stavbě nebo rekonstrukci domu či bytu. Jak si poradit s jejich výběrem?

Cihlová dlažba nepodléhá času

Cihlová dlažba nepodléhá času

Módním trendům nepodléhá jen oblečení, ale také nejrůznější vybavení bytu a domu. Výrobci se snaží svým zákazníkům nabídnou vždy něco nového, originálního. Nezapomínají ale ani na ty, kteří si potrpí na klasiku. Platí to i v případě obkladů a dlažby.
Současná nabídka dlažby a obkladů na trhu je opravdu veliká. Vybírat můžete podle vzhledu, kvality nebo ceny. Z nepřeberného množství vzorů, barev, formátů, povrchu vám půjde hlava kolem. Nejen výběr dlažby, ale i samotná pokládka je poměrně složitá. Proto jsme pro vás připravili článek na téma optimální zpracování cihlové dlažby.

Jak vyzdívat lícové zdivo?

Jak vyzdívat lícové zdivo?

Lícové cihly jsou v poslední době velice oblíbené nejen díky svým vynikajícím vlastnostem, ale také jedinečným vzhledem. Rozhodli jste se vyzdívat lícové zdivo sami? Připravili jsme pro vás pracovní postup, ve kterém se dozvíte, jak postupovat při vyzdívání po jednotlivých krocích.
Ještě něž se pustíte do práce, je třeba, aby celá dodávka, celé potřebné množství bylo na staveništi. Lícové cihly jsou dodávány na nevratných paletách a jsou zabaleny PE folií. Palety s lícovými cihlami skladujeme na rovném a suchém prostranství, aby nedošlo k jejich znečištění a poškození ještě než budou zabudovány!
Lícové cihly pro vlastní zdění odebíráme vždy z několika palet současně (alespoň ze 3). Tímto opatřením zajistíme barevnou jednotnost celé fasády.

Lícové zdivo nabízí neskýtané možnosti

Lícové zdivo nabízí neskýtané možnosti

Lícové cihly jsou ekologicky nezávadný stavební materiál s minimální nasákavostí, vynikající pevností a mrazuvzdorností. Mají mimořádnou odolnost proti všem povětrnostním vlivům. Sotva nějaký jiný stavební materiál nabízí tolik rozličných možností k realizaci Vašich kreativních nápadů.
Lícové cihly mají mnoho předností, které plně využijete zejména při použití na obvodovém vrstveném zdivu. Dále se úspěšně používají na komíny, zahradní zídky a ploty, na zahradní grily a krby apod. Díky svým vynikajícím vlastnostem jsou lícové cihly vhodné všude tam, kde je třeba vytvořit trvale krásné, kreativní prostředí nepodléhající času a nekladoucí si takřka žádné nároky na údržbu.