Díky odvlhčovačům s funkcí ionizace můžete i vy doma dýchat zdravější vzduch Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Trápí vás potíže s alergiemi? Je docela možné, že doma máte ideální prostředí pro rozvoj plísní. Právě plísně mohou stát za mnoha potížemi alergiků. Kromě toho může takové prostředí vést k rozvoji nejrůznějších chorob. První zásadou v takovém případě je naučit se dostatečně větrat, protože to je častý problém, kdy toto zkrátka nedodržujeme. Můžete si pomoci ale také díky moderní technice, která zvládá odvlhčování vzduchu.

Nepřítel plísní

Proti plísním můžeme bojovat různými způsoby. Samozřejmě tím nejlepším je asi mít doma takové prostředí, které jejich rozvoj nepodporuje. Pokud se vám doma plísně už tvoří, je samozřejmě potřeba se jich nejprve mechanicky a chemicky zbavit. Teprve potom přichází na řadu odvlhčovač. Ten dokáže snížit relativní vlhkost vzduchu v místnosti. Zvýšená vlhkost je pochopitelně hlavním důvodem, která vede k tvorbě plísní. Rozhodně lze doporučit vybírat mezi takovými odvlhčovači, které:

  • Nabízejí ionizaci vzduchu
  • Disponují kvalitními filtry

Ionizátor odvlhčovače rozhodně hraje velkou roli. Pokud si pořídíte přístroj, který nabízí možnost ionizace, je to skvělý způsob, jak skutečně účinně bojovat s plísněmi. Ionizátor totiž umí bojovat přímo se zárodky plísní a neutralizovat je.

Čistička vzduchu s ionizátorem Comedes LR 130
Čistička vzduchu s ionizátorem Comedes LR 130

Základem je účinná filtrace

Na trhu existují také přístroje, které jsou kombinací odvlhčovače a čističky vzduchu. Ty potom obsahují HEPA filtr, který je zodpovědný za zachytávání mikroskopických částic. Umí to navíc s velmi vysokou účinností. Odstraňuje tak že vzduchu hlavní příčinu potíží alergiků.

Jsou zde samozřejmě ale také další systémy filtrace, protože tato zařízeních jich obsahují zpravidla hned několik. Důležitý je také uhlíkový filtr, který tvoří granule či vlákna aktivního uhlíku. Takový filtr je schopen neutralizovat zápachy, jako třeba z cigaretového kouře nebo z vaření. Je schopen neutralizovat také toxiny.

Noaton DF 4123 HEPA, odvlhčovač a čistička vzduchu
Noaton DF 4123 HEPA, odvlhčovač a čistička vzduchu