Hledáte úsporné a přitom komfortní vytápění? Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Plánujete stavbu nového domu? Chcete si zjednodušit život a už vás nebaví běhat kolem kotle, platit jeho údržbu a palivo? Starý kotel se vám pomalu poroučí, jeho spotřeba paliva je vysoká, stejně jako nároky na údržbu? Vysává z vás starý topný systém peníze i čas?

Topný systém MAXECO představuje moderní, zdravý a úsporný zdroj tepla. Nabízí široké využití pro rodinné domy, průmyslové, obchodní, administrativní a hospodářské stavby, ale třeba i terária a voliéry.

Čím se liší topné fólie MAXECO od jiných způsobů vytápění?

Většina tradičních otopných soustav využívá fyzikální jev nazývaný konvekce, což je proudění tepla prostřednictvím kapaliny nebo vzduchu. Při konvekci však dochází ke ztrátám a zpoždění náběhu tepla. Topné fólie však konvekci nevyužívají, předávají energii IR zářením sáláním. Energie dopadá na předměty a ty jsou jí ohřívány okamžitě, bez časového prodlení a se zanedbatelnými ztrátami. Náběh pocitu tepla je rychlý, spotřeba energie nízká.
Topné fólie MAXECO
Topné fólie MAXECO
Aplikace fólie MAXECO na strop
Aplikace fólie MAXECO na strop
Systém MAXECO
Systém MAXECO
Sálání je přitom to nejpřirozenější, co známe, denně nám je zprostředkovává sluneční záření, které je zdrojem (tedy jedním ze zdrojů) veškerého života na Zemi. Slunce vyzařuje ve svém spektru kromě jiného infračervené záření, které našemu tělu dodává tepelnou energii, ohřívá nás. A právě topná fólie sálá dlouhovlnné infračervené záření označované jako IR-C s vlnovou délkou 3-100 ?m bez viditelného podílu světla. Toto vlnění prochází vzduchem bez jakýchkoli zábran a mění se na tepelnou energii až po dopadu na plochu předmětů, jako jsou stěny, nábytek, ale i lidské tělo.

Samoregulační fólie MAXECO však mají mnohé další přednosti. Jsou tenké (silné pouze 0,5 mm), vyzařované teplo je zdravé, biologicky optimální pro lidský organismus, má prokazatelně antibakteriální a protiplísňové účinky, vysušuje vlhké stěny, zlepší kvalitu vzduchu, je bez nežádoucího elektromagnetického záření, výrazně uspoří energii, montáž je rychlá stejně jako demontáž, životnost dlouhá (více jak 40 let), záruka 10 let, přičemž systém je bezúdržbový, rychlost náběhu tepla je 15 minut.
Topné fólie MAXECO
Topné fólie MAXECO
Suchá instalace
Suchá instalace
Mokrá instalace
Mokrá instalace
Topné folie mají naopak nízkou provozní teplotu (okolo 25 °C) a ohřívají tedy vzduch minimálně, zato svoji sálavou složku mají výrazně posílenou. V tom je jejich zásadní výhoda. Nemusí ohřívat vzduch, protože vysílají fotony, které předávají energii našim tělům, podobně jak to dělá Slunce už miliardy let.

Tento topný systém je samoregulační, dovede samostatně a automaticky přizpůsobit teplotu povrchu, fólie jsou přitom bezpečné, schopné dlouhodobého provozu. Navíc jsou vodotěsné a použitelné i v exteriéru.

Topné fólie MAXECO lze aplikovat pod všechny druhy krytin (laminát, dlažba, koberec, sádrokarton a mnohé další). Instalaci a montáž topných systémů MAXECO smí provádět pouze certifikovaní montéři, kteří byli vyškoleni společností MAXECO.

Zdroj: www.maxeco.info
Topné fólie MAXECO
Topné fólie MAXECO