Základ zahradních jezírek tvoří fólie

Základ zahradních jezírek tvoří fólie

Základem každého zahradního jezírka je kvalitní hydrofólie, která zajistí, aby do jezírka neprorůstaly nežádoucí rostliny, jezírko zůstalo stále čisté a nepropouštělo vodu.

Izolujte dům proti zemní vlhkosti

Izolujte dům proti zemní vlhkosti

Izolace stavby před vlivem zemní vlhkostí je klíčová. Vlhkost poškozuje stavební konstrukce a jejich povrchy, případně dokonce znemožní bydlení v objektu.

Co s vlhkostí zdiva?

Co s vlhkostí zdiva?

S vlhkostí ve zdech se setkáváme nejen ve starých budovách, ale bohužel i v novostavbách. Voda si umí najít cestu všude, do konstrukce domu pronikne i tou nejmenší skulinkou. Opravy nejsou zrovna levnou záležitostí. Jak nad vlhkostí vyzrát?

S Dryzone nemá voda šanci

S Dryzone nemá voda šanci

Zrekonstruovali jste starší dům a radost z nového bydlení vám kazí vlhké stěny, odlupující se omítka či plíseň nebo hniloba na stěnách? Za těmito problémy, které ovšem nejsou neřešitelné, stojí často zemní vlhkost. Pojďme se podívat na jednu z možností řešení, kterou je Dryzone, mezi odborníky označovaný jako ochrana proti vzlínající vlhkosti 21. století

Izolace pod keramickým obkladem

Izolace pod keramickým obkladem

Na keramický obklad zatěžovaný vodou či vystavený účinkům vnějšího prostředí je potřeba nahlížet s potřebným respektem. Vypovídají o tom popraskané dlažby na balkonech a terasách, odlupující se obklad na soklech nebo vlhké mapy na zdech v okolí sprch a koupelen. K odlupování keramického obkladu dochází pronikáním vody do konstrukce pod obkladem. Příčinou bývá stárnutí dříve používaných materiálů a technologických postupů při jejich výstavbě, o nekvalitním provedení detailů ani nemluvě.

Bojujete proti vlhkosti ve zdivu?

Bojujete proti vlhkosti ve zdivu?

Přítomnost tohoto nežádoucího problému v podobě fleků na fasádě, opadávající omítky, hub, plísní a podobně jasně nasvědčuje tomu, že je opravdu nejvyšší čas nadbytečnou vlhkost odstranit a zabránit jejímu šíření. Navíc je to zároveň nejen stavební, ale i estetický a hygienický problém. Navlhnuté konstrukce podléhají rychleji zvětrávání, v důsledku toho se materiály a konstrukce postupně rozpadají, až nakonec dojde k destrukci samotného objektu.

I domu může téci do bot

I domu může téci do bot

V našich klimatických podmínkách se setkáváme s vodou v různých podobách. A nejen my, ale i veškeré okolí kolem nás, tedy i stavby. Déšť, sníh, podzemní voda, zemní vlhkost, vodní páry, ale i samotná lidská činnost působí na stavební konstrukce neuvěřitelně agresivním způsobem. A tak není divu, že houby, plísně a jiné hygienické nedostatky nedají na sebe ve vlhkém prostředí dlouho čekat. Vhodně zvolená hydroizolace a její správné vyhotovení jsou proto důležitými faktory, které ovlivňují životnost celého domu.

Máte vlhké zdi?

Máte vlhké zdi?

K sanacím starých objektů nelze přistupovat schematicky. Každý objekt je originálem, a proto se musí hledat kompetentní řešení pro každý jednotlivý objekt. Dnešní doba potřebuje zároveň kvalitní projektanty, poradce a řemeslníky, kteří dokáží použít citlivě moderní technologie, a to vzhledem k druhu a stavu nemovitosti, a respektují neustále se zhoršující životní prostředí, jenž zkracuje životnost stavebních materiálů, izolačních hmot a povrchových úprav. Toto bychom měli mít stále na paměti. Výsledkem bude zachování objektů minulé doby pro příští generace.