Inspirujte se: Dětské pokojíčky, kde si budou chtít vaše děti hrát Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Dny se krátí a děti tráví stále více času doma. Často tak končí před televizí nebo počítačem. Nebo máte doma malého neposedu, který vám skáče po pohovce a staví si domeček pod jídelním stolem? Inspirujte se dětskými pokojíčky, kde si vaše děti budou hrát celé hodiny a ještě při tom vybijí přebytečnou energii. Dnes už najdete nepřeberné množství hracích prvků do pokojíčku, které budou zároveň rozvíjet fantazii a dovednosti vašeho dítka. Ať už jsou to tabulové stěny, kde si můžou děti malovat a psát vzkazy, nebo látková teepee, která jsou zároveň velmi pěkným doplňkem interiéru.

Více místa na hraní

Znáte to, když vejdete do pokojíčku, kde je už místo koberce jen vrstva hraček, kterými se musíte brodit? Dnešní děti jsou více méně zahlcené hračkami. Přitom není třeba mít pokojíček přeplněný plastovými hračkami. Věnujte více pozornosti prostoru a jeho členění. Takovéto řešení je vhodné například do pokojíčku, který sdílí více sourozenců. Každý si zde najde svůj koutek na hraní a je tu i prostor pro společné dovádění.

Pokojíček pro více dětí? I takto se dá vyřešit...
Pokojíček pro více dětí? I takto se dá vyřešit...

Pro malé neposedy

Pokud už vaši ratolest přestalo bavit kreslení a modelování, je na čase se trošku protáhnout. Prolézačka jako je tato, se vejde do každého panelákového bytu. Neruší, je i moc pěkným doplňkem pokojíčku a navíc zlepší motorické dovednosti vašeho dítěte. Pokud máte doma malého neposedu, tímto ho určitě potěšíte a zabavíte na dlouho. Časem jistě své sportovní dovednosti zúročí na hodinách tělocviku, nebo venku na hřišti. 

Prolézačka pro malé neposedy zlepší jejich motorické schopnosti
Prolézačka pro malé neposedy zlepší jejich motorické schopnosti

V jednoduchosti je krása

Dřevo slaví svůj návrat. Dost bylo plastů. Dřevěný nábytek a hračky zútulní každý pokojíček. Navíc jsou zdravotně nezávadné. Interaktivní hračky ze dřeva podporují dětskou fantazii, na internetu jich najdete celou řadu. Dětskou postel můžete jednoduše proměnit na domeček pro princezny nebo útulný bunkr, o kterém sní každý malý kluk.

Domeček pro princeznu nebo bunkr pro kluky, i děti potřebují své soukromí
Domeček pro princeznu nebo bunkr pro kluky, i děti potřebují své soukromí

Hraní je nejlepší forma učení

I pro menší děti se dá vymyslet útulný pokojíček se spoustou hracích prvků, které je zabaví, inspirují ke hře a jsou zároveň bezpečné. Pěnové puzzle na zemi ochrání před boulemi a odřeninami lépe než koberec. Ohrádka se spoustou barevných míčků dokáže děti zabavit velmi dlouho. Můžete si vlézt do ohrádky s nimi a hrát společně balónkovou bitvu. Houpačky a klouzačky nesmějí chybět.

Nápad na pokojíček pro batolata
Nápad na pokojíček pro batolata

Určeno k pohybu

Máte pocit, že má vaše dítě málo pohybu? Pokud máte dostatek místa a odvahy, můžete mu zřídit malou tělocvičnu přímo v bytě. Místo vyhrazené na dovádění. Spoustu legrace si tu užijí i se svými kamarády a zároveň protáhnou i své tělo. Nezapomínejte na bezpečnost. Můžete doplnit o matrace či sedací pytle, které zajistí bezpečí vašich dětí v případě pádu.

Tělocvična přímo v pokojíčku? Proč ne?
Tělocvična přímo v pokojíčku? Proč ne?

Aktivní odpočinek zlepšuje soustředění

I pro školáky, kteří sedí celý den ve škole se dá vymyslet do pokojíčku spousta prvků, které je rozhýbou a zvednou od počítače. Velmi populární jsou v poslední době lezecké stěny přímo v dětském pokoji. Nezaberou moc místa a vypadají dobře. Opět dbejte na bezpečnost a umístěte pod ně matrace pro případ pádu. Pokud vám to prostor umožní, můžete do stropu nebo na trám zavěsit houpačku, která poslouží jak pro zábavu, tak pro relaxaci.

Lezecké stěny v pokojíčku jsou velmi populární.
Lezecké stěny v pokojíčku jsou velmi populární.