Inspirujte se: Ideální pracovna pro váš home office Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Práce z domova, neboli home office, dnes představuje atraktivní benefit nebo také v některých odvětví očekávaný standard. Ať už máte svou pracovnu, nebo rádi vyřizujete emaily z postele, práce z domova má svá pravidla, například si žádá poměrně přísný režim a sebedisciplínu, jinak hrozí, že se rozprostře do celého dne. Pokud nemáte stanovené jasné hranice mezi prací a péči o domácnost či rodinu, zaděláváte se na problém v oblasti duševní hygieny. Jednou z důležitých věcí, je mít pro práci vyhraněné místo. 

Ve většině případů je k práci z domova zapotřebí počítač. Důležité je tedy jeho umístění. Pracovní deska by měla být dostatečně velká, aby se na ni vešel monitor s myší a klávesnicí, popř. celý laptop. Správný stůl je důležitý stejně jako správná židle. Při výběru myslete hlavně na své pohodlí a zdraví.

Pracovna v industriálním stylu.
Pracovna v industriálním stylu.

Prostor pro práci z domova je vhodné zvolit v místnosti oddělené od ostatních částí bytu. Pokud nemáte tu možnost, bude stačit vyhraněný kout v obývacím pokoji nebo ložnici. 

Pracovnu si vytvořte tak, aby zapadla do stylu místnosti, kde bude umístěna
Pracovnu si vytvořte tak, aby zapadla do stylu místnosti, kde bude umístěna

Pro udržení pořádku zvolte vhodný nábytek. Skříňky, šuplíky nebo poličky pomohou při organizaci dokumentů a kancelářských potřeb. Přečtěte si podrobný návod, jak si zařídit domácí pracovnu a zorganizovat home office.

Luxusní pracovna v tradičním stylu
Luxusní pracovna v tradičním stylu

Nesmí chybět další kancelářské potřeby, jako je vhodné osvětlení, nástěnka nebo různé stojany na tužky.

Nezapomeňte na dekorace, které vám pracovní místo zpříjemní. Ať už jsou to rodinné fotografie nebo rostliny, které zútulní a zpříjemní váš pracovní prostor.

 

Zdroj: ČESKÉSTAVBY.cz, shutterstock.com

Zpestřit si své pracovní prostředí můžete různými doplňky
Zpestřit si své pracovní prostředí můžete různými doplňky