Jak rychle proměnit interiér? Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Rychlými změnami jsou myšleny takové změny, které nejsou  spojeny se stavebními úpravami. Může to být nová výmalba, přeskupení nábytku, dokoupená dekorace nebo výměna textilií. I když se jedná o drobné změny, výsledný efekt může být ohromující. A až se nám tyto změny omrzí, můžeme vše snadno vrátit do původního stavu, nebo se rozhodnout pro jiné rychlé a radikální řešení.

Změňte barvu 

Jednoduchá, ale výrazná změna nastane, pokud se rozhodnete změnit barvu interiéru. Někdy stačí vymalovat pouze jednu stěnu novým odstínem, spojit ho s doplňky a nová atmosféra je na světě. Jednotlivé části místnosti můžeme také pomocí barevného ladění efektně rozdělit a tím vzniknou jednotlivé optické plochy, jejichž efekt opět můžeme podpořit přeskupením nábytku či novými bytovými doplňky. Výraznou roli v interiéru hrají například obrazy, jejichž výměnou můžeme spolu s novými barvami interiér výrazně obměnit.

Nový interiér si nalepte

Stále populárnějším nástrojem pro vytváření změn jsou samolepící fólie. Jsou vyráběné v nepřeberných designech, od jednobarevných přes květinové až po pestře zbarvené. Můžeme je přitom aplikovat na nejrůznější povrchy. Jejich lepení zvládne opravdu každý, i údržba je nenáročná - pomocí teplé vody se saponátem. Díky fólii můžete vytvořit například nový vzhled kuchyňských dvířek. Nebo se můžete inspirovat třeba designem z Francie, kde je populární kuchyň bez dvířek, kdy je všechno nádobí pěkně na očích. V tomto případě můžete nalepit fólii do vnitřku polic. Získat krásnou a originální kuchyň za pár korun může být velmi jednoduché. 
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)

Vsaďte na doplňky 

Interiér můžete odlehčit nejrůznějšími vitrínkami a komodami. Současný trend volí spíše strohé vitríny s velmi lehkou konstrukcí, jejichž úkolem je být nosičem zajímavých předmětů a chránit je před usedajícím prachem. Kombinace skla s kovovými nožkami a chromovými madly se hodí téměř do každého interiéru. V dekoraci vsaďte spíše na jeden výrazný originální prvek než na dvacet malých nevýrazných, interiér tak bude působit luxusněji.

Převlékněte polštáře

Módní trendy ovládají i design polštářů a ložních souprav. Populární stále zůstává fialová, ke které přibudou všechny odstíny hnědé a béžové, také černé i šedé. Nově nastupuje především tmavě modrá. Obecná pravidla pro výběr polštářů napovídají, že větévky a květiny jsou vhodné především do dřevěných interiérů, geometrické tvary a metalické barvy se naopak hodí do moderních interiérů s kovovými doplňky. 
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)