SFS intec přináší nový upevňovací systém mechanických konzol JB-D®/L pro bezpečnou a rychlou montáž předsazených oken do stavebního otvoru u hrany ostění.

Způsob upevnění okna při montážních pracích bývá často podceňován a pokud není okno správně upevněno, může se pod zatížením posunout. Hrana ostění do šířky 60 mm je riziková zóna při montáži a hrozí vylomení zdiva. Pro bezpečnou montáž je tedy nutné dodržet tuto minimální vzdálenost a současně okno mechanicky zajistit. U oken s vestavěnými venkovními žaluziemi se pozice okna posouvá až o 40 mm před hranu ostění a pokud montážník upevňuje okno přímo do uzavřených rámů, není to správný způsob osazení.

„Bohužel v praxi se však stává, že šroubovaný spoj je příliš blízko hrany, montáž neodpovídá směrnici RAL a zákazník pak nemůže uplatňovat záruku na osazení oken“, komentuje situaci Ing. Jaroslav Štok, technický manažer, a dodává: „V SFS intec jsme proto přišli s řešením systémem mechanických konzol JB-D®/L, ve kterém se při montáži do parapetu používá úhelník s únosností až 100 kg. Pro montáž do ostění a nadpraží deska, která upevnění přenese do bezpečné zóny. Tímto způsobem kotvení se také minimalizují tepelné mosty.“
Systém mechanických konzol je vhodný pro každý typ montáže oken.
Systém mechanických konzol je vhodný pro každý typ montáže oken.
JB-D®/L-P deska pro upevnění předsazeného okna do ostění a nadpraží. Deska je připevněna čepem, který prochází multifunkční těsnící páskou bez jejího poškození.
JB-D®/L-P deska pro upevnění předsazeného okna do ostění a nadpraží. Deska je připevněna čepem, který prochází multifunkční těsnící páskou bez jejího poškození.
Okna upevněná ve zdivu
Okna upevněná ve zdivu
V Technickém institut IFT Rosenheim byly provedeny testy nejen na pevnost a funkčnost mechanických konzol, ale také i na rychlost a jednoduchost montáže. Do různých objektů byly na hranu stavebního otvoru úspěšně namontovány stovky oken.

O společnosti SFS intec, s.r.o.

SFS intec se v České republice zaměřuje na výrobu a prodej mechanických upevňovacích samovrtných systémů ve stavebním průmyslu pro okna a dveře přes fasádu, střechu až po celou konstrukci staveb. SFS intec je součástí švýcarské korporace SFS Group.

SFS Group je nadnárodní společnost založená v roce 1928, která má v současné době síť více než 70 poboček ve 25 zemích s více než 8000 zaměstnanci v Evropě, Severní Americe a Asii.
Společnost se zaměřuje na výrobu specializovaných dílů, konstrukčních prvků, multifunkčních upevňovacích a spojovacích prostředků v kompletních systémech pro automobilový, elektro- a elektronický, stavební průmysl, dále pro oblast letecké a pozemní dopravy, výrobu obráběcích nástrojů a průmyslového kování.

www.sfsintec.biz/cz
Výzkumný a vývojový ústav dřevařský, Praha, s.p. Poslat poptávku