Ke sportu patří nejen sportovní oblečení, ale i prostor určený k pohybu. Jsou i takové druhy sportu, které se bez sportovních hřišť neobejdou. K mnoha takovým sportovním aktivitám bezesporu patří i tenis, volejbal a další. Na těchto sportovních plochách jsme si už zvykli na kvalitní povrch podle potřeby a druhu sportu: na antuku, klasický trávník, umělý trávník , atletické dráhy či víceúčelová hřiště.

Antuka
Způsobů výstavby antukových kurtů je několik. Vždy jsou návrhy individuálního charakteru a zároveň uzpůsobeny všem požadavkům zákazníka. Nezanedbatelnou roli na každém hřišti hraje i osvětlení, oplocení a v neposlední řadě i provoz a údržba.

Pro rekreační i profesionální tenis se využívá klasický způsob výstavby, a to antukové kurty na podloží ze škváry a kamenného prachu. Veliký důraz je kladen na opravdu přesné vyrovnání podkladu buď ze škváry nebo kamenného prachu. Jedině na takto srovnaný a dokonale vyspádovaný podklad se přímo natahuje milimetrové vrstvení antuky, která je u firmy FORWARD TENIS vyráběna podle osvědčené c.s. metody s přesným ručním zpracováním.

Tento povrch zaručuje stálost, pružnost a způsobilost ke hře i po silném dešti. Navíc vyniká naprostou rovinatostí hrací plochy, soudružností antukového krytu a obrovskou sací schopností. Hráčům nabízí vynikající herní pohodu na pevném a elastickém povrchu.
Alternativou k venkovním antukovým sportovištím je antuka v hale.
Foto Forward tenis - antuka
Foto Forward tenis - antuka
Umělý trávník
Jedná se o povrch, který umožňuje skluz podobně jako antukový povrch. Je příjemný i pro pohyb hráčů. Navíc se jedná o bezúdržbové celoroční sportovní využití hřiště. Relativně „otevřená“ konstrukce dovoluje, aby se křemičitý písek „odvaloval“ a zůstával pohyblivý a hráč tak mohl k míči doklouznout a mohl se na pískové vrstvě rovněž dobře a bez problémů otáčet. Umělý trávník je vyráběn ve třech barvách. Nejvíce využívá i na venkovní víceúčelová hřiště. Své uplatnění najde především pro školní a obecní sportoviště.Velkou výhodou je, že  na ploše jednoho hřiště lze kombinovat až 14 druhů různých sportů.

Beach volejbal
Hřiště je ohraničeno ohradou z tvrdého dřeva. Vrstva křemičitého písku je oddělena od podkladní vrstvy vodorozpustnou geotextilií.

Firma FORWARD TENIS dále nabízí nové a levné použité tenisové haly ze Švýcarska, a to pevné i přetlakové. Dvojkurtová hala je z 16 hliníkových profilů přišroubovaných k betonovým základům. Krytinou jsou vnitřní a vnější plastové podlahy, které se zasunou do hliníkových nosičů a pevně se vypnou. Bočnice mají stejnou konstrukci a lze je na léto odejmout. Topení je pomocí bezhlučné klimatizace s teplovodním oběhem. Osvětlení zajišťuje 10 halogenových světel na jeden kurt.

Sportování a volný čas investovaný do sportu jsou hodnoty, které mají okamžité zúročení. Kvalita a profesionalita hřišť podporuje chuť a elán do sportování a pokud se začne už v útlém věku, pak zbude méně času na zlobení.
Foto Forward tenis - tenisové haly
Foto Forward tenis - tenisové haly