Barvy Tikkurila Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Nátěrové barvy finské značky Tikkurila mají již sto padesátiletou tradici a jsou určené pro koncové zákazníky i profesionály. Vyráběné jsou barvy pro využití interiérové, exteriérové i průmyslové, barvy na dřevo, kovové povrchy, ale i stěny, stropy a podlahy, barvy pro strojírenství a dřevařský průmysl. Za mimořádně silnou značkou Tikkurila stojí vysoce kvalitní a dlouhodobý vývoj produktů, které dosahují vysoké životnosti a stálobarevnosti.

Více jak 18 000 odstínů

Barevná vzorkovnice Tikkurila nabízí více jak 18 000 odstínů, zahrnuje v sobě odstínové řady Ral, TVT, SSG, NCS, ČSN, MUNSELL. Kvalita výrobků je od roku 1991 ověřována systémem kontroly kvality podle normy ISO 9001. Při řešení otázek životního prostředí se pak Tikkurila řídí jako první výrobce barev normou ISO 14001. Historie barev a nátěrových hmot Tikkurila sahá až do roku 1862, načež firma dnes patří mezi 10 největších výrobců barev na světě. Nátěrové hmoty Tikkurila se vyznačují vysokou životností a stálobarevností.

Sortiment Tikkurila zahrnuje i speciální dekorativní barvy
Sortiment Tikkurila zahrnuje i speciální dekorativní barvy

Tikkurila v ČR od roku 1997

Barvy Tikkurila jsou určené pro lakýrníky, natěrače, malíře pokojů a jiné řemeslníky, ale i pro domácí kutily. V České republice nabízí sortiment Tikkurila společnost Vermax, která kromě samotného prodeje nátěrových hmot zajišťuje také autorizované služby. Tento sortiment Vermax nabízí již od roku 1997 a v provozovně v Hradci Králové tónují na počkání, načež jsou barvy okamžitě připraveny k vyzvednutí. Pro odběratele průmyslových a dekorativních hmot jsou nabízené poradenské služby při výběru nátěrových systémů a je zajišťována jejich expresní dodávka až k zákazníkovi v Královehradeckém kraji, Pardubickém kraji a okolí. Nabízen je též sortiment barev značek Hempel a Rembrandtin.

Nový e-shop

Již od konce jara 2020 je přitom zprovozněn nový internetový obchod, který umožnil rozšířit služby určené původně především pro firmy a živnostníky také na koncové zákazníky, kutily. Od tohoto kroku si ve Vermaxu slibovali zlepšení povědomí o firmě jakožto dodavateli nátěrových hmot renomovaných značek. A právě díky kvalitě dekorativních barev a jednoduchosti jejich aplikace využije tyto materiály kdejaký kutil.

Nový e-shop Vermax
Nový e-shop Vermax

E-shop je tedy zaměřen na prodej dekorativních produktů. Komplikaci při jeho založení představovala obrovská škála nabízených odstínů. Je totiž prakticky nemožné všechny odstíny nacenit a vložit do systému. Situace ale byla vyřešena tak, že je možné většinu dekorativních produktů pro exteriér (z toho všechny produkty na dřevo) objednat tak, jak to v e-shopech běžně znáte. Nacenění odstínů u ostatních produktů je se zákazníky řešeno pomocí live chatu.

Kamenná prodejna Vermax
Kamenná prodejna Vermax

Barvy na dřevo

Dominantní součást nabídky nátěrových hmot představují výrobky určené pro dřevařský průmysl, tedy barvy, laky a nářadí určené pro dřevěná okna, dveře, nábytek a další dřevěné prvky interiérové i exteriérové. Sortiment doplňují materiály například pro srubové domy a roubenky, údržbové nátěry bednění, dřevěných konstrukcí atd. Zásluhou tónovacího systému si lze vybrat z rozsáhlé škály odstínů (tónovací systém Temaspeed) s možností dodávky barev i v menším balení. Není proto třeba si vytvářet skladové zásoby. Nabízené nátěrové systémy se vyznačují rychlým schnutím, vhodným pro vysokou produktivitu výroby.

Barvy na dřevo
Barvy na dřevo

Barvy na kov

Další obrovskou skupinou nátěrových hmot Tikkurila jsou barvy na kov, mezi které patří i průmyslové nátěry určené pro výrobu, ale i údržbu. Dodávané jsou produkty určené k profesionální aplikaci ve strojírenské výrobě, jejichž kvalita a dlouhověkost poslouží opravdu poctivě. Materiály jsou vhodné k novým a údržbovým nátěrům a nástřikům v podnicích, městech a obcích, k ochraně polnohospodářských strojů, zabezpečí dlouhotrvajících nátěrů u mostů, nádraží a různých ocelových konstrukcí. Nabízené jsou též speciální produkty pro pitnou vodu a odpadové hospodářství.

Barvy na kov
Barvy na kov

Sortiment výrobků kontrolovaný dle ISO 9001 A ISO 14001

  • alkydové nátěrové hmoty (základní, vrchní, samozákladovací)
  • epoxidové nátěrové hmoty (základní, vrchní, samozákladovací + speciální s práškovým hliníkem)
  • polyuretanové nátěrové hmoty (základní, vrchní, samozákladovací)
  • akryl-polyuretanové nátěrové hmoty (základní, vrchní, samozákladovácí)
  • akrylátové barvy bez obsahu izokyanátu
  • nátěrové hmoty na vnitřní omítky + fasádní barvy
  • vypalovací nátěrové hmoty
  • lazurovací nátěrové hmoty na dřevo
  • nátěrové hmoty na betonové podlahy (barvy na beton)
  • jednosložkové akrylátové nátěrové hmoty
  • zinkové nátěrové hmoty
  • tepelně odolné nátěrové hmoty
Sídlo společnosti Vermax s kamennou prodejnou barev
Sídlo společnosti Vermax s kamennou prodejnou barev