KOTLÍKOVÉ DOTACE v roce 2019 Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Opět budou spuštěny kotlíkové dotace, pořiďte si tepelné čerpadlo od české značky REVEL s příspěvkem přes 100 tisíc Kč.

Hlavním cílem programu je omezit primární emise znečišťujících látek z lokálního vytápění domácností.

EU do roku 2022 zakáže používání 75% stávajících neekologických kotlů. Kotlíkové dotace je možné využít na nový kotel na uhlí nebo dřevo, plynový kondenzační kotel nebo tepelné čerpadlo.


Tepelné čerpadlo je obecně pořizováno z ekologických a zejména z ekonomických důvodů. Je to zařízení, které dokáže vyprodukovat ohromné množství energie, dá se tak využít pro topení, přípravu teplé užitkové vody či vyhřívání venkovního bazénu. Jednotky mají i funkci chlazení. Ta se stává v posledních letech, kdy jsou letní vysoké teploty poměrně dlouhodobé, stále žádanější.
Tepelné čerpadlo
Tepelné čerpadlo
Reference: „Čtyřletá zkušenost ukázala, že se tato volba osvědčila. V zimě bez problémů vytopí velký dům a ve vedrech zajistí příjemné ochlazení. Na rozdíl od klimatizace není ve vnitřních prostorách žádný nepříjemný zvuk, nevdechují se alergeny z filtrů, není nutné mít zavřená okna a dveře ven a tepelná pohoda je přitom trvalá. Tento systém mohu rozhodně doporučit.” (paní MUDr. Jana Vybulková Zavadilová)

Pokud od tepelného čerpadla čekáte úsporu a rychlou návratnost, nákup drahého zařízení není ideální volbou. Srdcem tepelného čerpadla je kompresor, v případě jeho poruchy se oprava pohybuje v různém rozpětí. To je položka, kterou byste si měli před pořízením zařízení od jakéhokoli prodejce určitě zjistit.
Podlahové topení
Podlahové topení
Tepelná čerpadla REVEL jsou žádána právě pro rychlou návratnost investice a funkci chlazení.

Česká značka REVEL je výjimečná komplexností svého sortimentu, který zahrnuje topení s možností chlazení, tepelné čerpadlo vzduch-voda, dvojboiler (2x160l) pro předehřev a dohřev teplé vody, rozvody vody, a nově i rekuperační jednotku AREKO.

Výši podpory, podmínky programu a více o Kotlíkových dotací najdete na stránkách revel-pex.com - dotace

Klientům je doporučována přípravu podkladů již nyní. Po zveřejnění výzvy se příprava již nemusí stihnout.