Moderní zdvihadla usnadní práci s těžkými břemeny Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Zvedáky, jeřáby, kladkostroje a zdvihadla se uplatňují v širokém spektru různých odvětví. Jaký typ zařízení nám bude nejlépe vyhovovat, to záleží na individuálních technických požadavcích. Zdvihací přístroje nabídnou přesnou synchronizaci zdvihu a pojezdu, velkou přesnost, případně i speciální vlastnosti – např. technologické vážení. Jaká zdvihací zařízení jsou nabízena a jaké služby od nich můžeme čekat?

Moderní zdvihací zařízení od spolehlivých výrobců se vyrábí z komponentů nejvyšší kvality. Dlouhá životnost a spolehlivost zdvihadla je tak zaručena i v podmínkách náročného provozu.

Jeřáby GIGA

K základním kategoriím jeřábů řadíme mostové, podvěsné mostové a otočné sloupové nebo otočné konzolové jeřáby.

Mostové jeřáby se vyrábí jako jednonosníkové nebo dvounosníkové. Vybíráme především podle požadavku na nosnost (až 165.000 kg) a rozpětí (až 50 m). Dalšími vlastnostmi jsou plynulá regulace chodu, výška a rychlost zdvihu, rychlost pojezdu jeřábu a rychlost pojezdu samotného kladkostroje.

Speciální mostové jeřáby se vyrábí pro mnohé účely podle požadavků zákazníka - např. jako jeřáby s přesnou synchronizací zdvihu dvou kladkostrojů, jeřáby pro hutní sklady, nebo speciální jeřáby s otočnými kladkostroji atd. Stačí si vybrat z široké nabídky.

Portálové a poloportálové jeřáby zajišťují manipulaci s materiálem i v rozsáhlejších skladových prostorách. Vyrábí se v provedení nejen pro vnitřní prostory, ale také pro použití venku.

Otočné sloupové a otočné konzolové jeřáby nabídnou nosnost do 20.000 kg a délku výložníku až 20 m. Jeřáby se osazují řetězovými nebo lanovými kladkostroji. Konzolové jeřáby nabízí otáčení až 270°, sloupové jeřáby 270°, 360°, nebo tzv. nekonečné otáčení. Sloupové jeřáby se kotví na betonový základ nebo s použitím roznášecí desky.

Pojízdné konzolové jeřáby lze instalovat na vlastní jeřábové dráze. Mohou se pohybovat pod velkými mostovými jeřáby. Tím je umožněn plynulý provoz a nakládání materiálů ve více úrovních haly.
Jeřáb
Jeřáb
Jeřáb
Jeřáb

Elektrické kladkostroje GIGA

Lanové a řetězové kladkostroje GIGA se používají pro různé aplikace – jako součást mostových nebo jiných typů jeřábů, nebo pro samostatné jeřábové dráhy. Další možností je použití kladkostroje pro pohon strojů a manipulátorů, nebo jako náhrada navijáků.

Předností elektrických řetězových kladkostrojů je absolutní spolehlivost, plynulost chodu a kombinace minimální váhy a ceny. Kladkostroje se vyrábí v provedení stacionárním, se zavěšením na hák, s elektrickým nebo s ručním pojezdem.

Kladkostroje LIFTKET

Tyto řetězové kladkostroje nabízí nosnost od 125 kg až do 25.000 kg. Podle individuálního použití se volí vhodný typ. Kladkostroje se využívají ve výrobních halách, dílnách, skladech apod. jako komponenty pro mostové, podvěsné či otočné jeřáby. Dále se uplatňují ve stavebnictví, v potravinářském, lékařském průmyslu, ale také např. v oblasti osvětlovací techniky.

Zvedací zařízení BRANO

Zvedací zařízení využívá pro zvedání, tažení nebo tlačení břemen lidskou sílu. Používají se v různých podmínkách všude, kde je potřeba něco zvednout, přemístit, podložit apod. – proto jsou k dostání v mnoha rozměrových i nosnostních provedeních. Nejčastěji se využívají ve stavebnictví a v dalších průmyslových odvětvích.

Zdroj použitých fotografií: www.rotez.cz, www.shutterstock.com
Detail kladkostroje jeřábu
Detail kladkostroje jeřábu
Zvedací zařízení
Zvedací zařízení