Nekupujte insekticidy, vyzkoušejte sítě Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek Rozhodnout se můžete mezi sítí s pevným rámem - bez límce, s límcem, i do dveřních otovorů třeba balkónových dveří, nebo sítí posuvnou a samonavíjecí. Nabídka je přizpůsobena různým typům a tvarům oken, stejně tak je nabízen i široký výběr barev povrchů rámu. Sítě proti hmyzu jsou lehké, nestíní a dosahují vysoké účinnosti. Obtížný hmyz se skrz ně do vašeho bytu jen tak nedostane.

Pevný rám

Velkou výhodou sítí v pevném rámu je nižší pořizovací cena. Je sice nutné je zazimovávat, mít pro ně potřebný úložný prostor, ale manipulace s nimi je jednoduchá, a tak je i vy bez problémů sami odinstalujete a nainstalujete. V případě, že si je pořídíte do oken ve vyšších patrech, je třeba myslet na to, že jsou neotvíravé a vy se tak nedostanete na vnější parapet. U vícedílných oken to lze vyřešit jednoduše - nainstalováním pevné okenní sítě jen na některou z částí.

Rám bez límce

Pokud přemýšlíte o sítích proti hmyzu do jakýchkoli starších či špaletových oken, jsou nejvhodnější pevné rámy bez límce. Rám je vyroben z válcovaného hliníku, který je povrchově chráněn vypalovacím lakem. K dostání je v barvě bílé, hnědé, imitaci dřeva nebo v RAL provedení. Uchycení do okna je možné několika způsoby, nejčastěji pomocí plastových obrtlíků. V přízemí se odcizení bát nemusíte, rám je připevněn tak, že ho nelze sundat pouze zvenčí.
Foto: www.climax.cz
Foto: www.climax.cz
Foto: www.climax.cz
Foto: www.climax.cz
Rám s límcem

Do plastových oken a eurooken se instalují rámy s límcem. Límec zajišťuje větší těsnost a lepší vzhled. Výhodou je také instalace zevnitř, a to především tam, kde není umožněn přístup zvenčí. K okennímu rámu jsou rámy sítě proti hmyzu připevněny otočnými háčky, které se nevrtají. Rámy s límcem jsou vyrobené buď z válcovaného hliníku, nebo z hliníku extrudovaného. Extrudovaný hliník vyniká vysokou mechanickou odolností a perfektním vzhledem. Rámy z extrudovaného hliníku jsou nabízené v barvě bílé, hnědé, odstínu 8003 či provedeních RAL.

Pokud je třeba dotěsnit nejrůznější tvary rámu okna, zvolte rám s límcem z extrudovaného hliníku, který je opatřen těsnícím kartáčkem. Zdvojené vnitřní rohy navíc zpevní síť tak, že zamezí rozevírání rohů sítě řezaných pod úhlem 45o.

Sítě do dveřních otvorů

Dveřní sítě v pevném rámu jsou nejvhodnější do balkónových dveří. Rám sítě se uchytí pomocí šroubů a pantů k rámu okennímu. Využít můžete i praktičtějších samozavíracích pantů, ochranné lišty proti prokopnutí a průlezu pro psa či kočku. Kvalitní rám z hliníku a plastu je k dostání v hnědé či bílé barvě.
Foto: www.jskonsorcium.cz
Foto: www.jskonsorcium.cz
Foto: www.climax.cz
Foto: www.climax.cz
Posuvné a samonavíjecí sítě

Nedocenitelnou výhodou samonavíjecích a posuvných sítí proti hmyzu je bezproblémový přístup na vnější parapet. Obě varianty rámů jsou standardně dostupné v bílé a hnědé barvě, v případě zájmu také v jiné barvě dle RAL. Posuvné sítě jsou vyrobeny z extrudovaných hliníkových profilů. Vhodné jsou především tam, kde není prostor na sítě otevíravé, jsou vedeny buď v lištách, nebo rámu.

Posuvné sítě

Posuvné sítě v lištách se uchycují buď jen do rámu, nebo k podlaze a rámu, ale je možné uchycení i k podlaze a stropu. Ve spodní části rámu jsou uložena pojezdová kolečka, v horní části jsou vsazeny aretační dílce, které fixují rám k horní liště. Posuvné sítě v rámu se montují na rám i do ostění. Konstrukce se skládá z rámu vnějšího a jednoho či dvou rámů sítě. Obdobně jako v předchozím typu jsou i zde ve spodní části rámu pojezdová kolečka a v horní části aretační dílce.
Foto: www.climax.cz
Foto: www.climax.cz
Foto: www.climax.cz
Foto: www.climax.cz
Samonavíjecí sítě

Samonavíjecí systém je uložen v kastlíku, který je umístěn v horizontální poloze nad oknem, podél okna jsou pak vodící lišty. Samonavíjecí sítě není třeba na zimu uskladňovat, stačí je jednoduše vytáhnout do kastlíku. Také díky tomu mají mnohem delší životnost. Samonavíjecí systém je vhodný i pro dveřní otvory, kastlík je v tomto případě umístěn vertikálně.

Vlastnosti síťoviny

Síť je vyrobena z kvalitního poplastovaného sklolaminátového vlákna, které zajišťuje dlouhou životnost materiálu. Nepodléhá korozi a dobře snáší teplotní rozdíly. Pokud budete mít zájem, můžete zvolit protipylovou a zesílenou síťovinu. Barevné provedení je standardně šedé, v nabídce je ale i barva černá. Na okně je síť prakticky neviditelná.
Foto: www.climax.cz
Foto: www.climax.cz