Olejový radiátor je nejvhodnější topidlo na občasné přitápění Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Hledáte přístroj na občasné přitápění? Váháte jaký zvolit? Zkuste olejový ventilátor, který je nejvhodnější právě na příležitostné přitápění. 

Jak olejový radiátor funguje

Princip olejového radiátoru je jednoduchý. Obsahuje olej, který je určen k akumulaci tepla. Za pomoci elektrického proudu je olej ohříván, čímž jsou ohřívány žebra přístroje, a tím teplo sálá do místnosti. Je velmi podobný klasickému radiátoru s tím rozdílem, že je přenosný za pomoci spodních koleček. Jednoduše ho můžete přesouvat po bytě podle potřeby.

Finanční náročnost olejového radiátoru?

Olejové radiátory jsou mírně dražší než klasické přímotopy, oproti nim poskytují ale jednu velkou výhodu, kterou představují nižší náklady na provoz. Investice do olejového radiátoru se vám v každém případě vyplatí. Ušetříte také za údržbu, která je naprosto nulová. Volit budete mezi různými počty žeber přístroje. I ty ovlivňují cenu topidla. Navíc při vytápění olejovým radiátorem můžete žádat svého poskytovatele elektřiny o levnější tarif. Snížíte si tím provozní náklady u všech elektrických přístrojů v domácnosti.

Vliv olejového radiátoru na zdraví

Mnoho lidí si při pořizování topidel klade otázku, zda nemohou negativně ovlivňovat jejich zdraví. Klasická topidla, jako jsou přímotopy, totiž víří prach, čímž zhoršují zdravotní stav především alergiků a astmatiků. S olejovými radiátory ovšem strach mít nemusíte, žádný prach nevíří, a proto se hodí do každé domácnosti. Navíc jejich dalším plusem je to, že nevysušují vzduch.
Olejový radiátor
Olejový radiátor

Tichost provozu

Pokud hledáte topidlo, které je tiché, je správnou volbou olejový radiátor. Oproti přímotopům je tichý, a tak ho můžete používat i v noci. Váš spánek bude díky tichému provozu zcela nerušen.

Tepelná setrvačnost

Jiná topidla vypnete a rázem přestanou vydávat teplo. Olejový radiátor je ale jiný. Tepelná setrvačnost tohoto přístroje vás bude zahřívat ještě dlouhý čas po jeho vypnutí. Tím si prodloužíte tepelnou pohodu a snížíte náklady na vytápění.

Když topidlo, tak olejový radiátor

Koupit olejový radiátor se vám určitě vyplatí. Vyhřeje váš domov, aniž by zruinoval vaši peněženku, je tichý, šetrný k životnímu prostředí, nevíří prach a nevysušuje vzduch. Jeho design je podobný klasickému radiátoru, ale oproti němu je mobilní. Snadné ovládání, bezúdržbovost, zdravotní šetrnost, to je pouze několik z mnoha výhod tohoto typu topidla.
Olejový radiátor
Olejový radiátor
CVB VENTILÁTORY A KLIMATIZACE je česká firma s tradicí specializující se na prodej ventilátorů a klimatizací. Získali jsme prestižní mezinárodní ocenění důvěry obchodních partnerů AAA, zařadili jsme se tak mezi 0,2% nejspolehlivějších firem v ČR s nejvyšší spolehlivostí a kredibilitou. Kromě ČŘ působíme úspěšně i na německém trhu.